Dva načelnika općina objavili pismo podrške šefu policije, optuženom za seksualno zlostavljanje

Prosvjed podrške načelniku Postaje granične policije Gruda Matku Klariću, koji je optužen za navodno seksualno uznemiravanje i diskriminiranje četiri policijske službenice, održan je u nedjelju u Dubrovniku, pred zgradom Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Odvjetnik Matka Klarića Dario Obradović negirao je sve  optužbe. Rekao je da je cilj bio difamirati njegovog klijenta osobno i profesionalno i da se radi o medijskom linču.

“Riječ je o nikad kažnjavanom i višestruko pohvaljivanom i nagrađivanom djelatniku MUP-a, zaposlenom u strukturama MUP-a više od dvadeset godina, koji je postigao izuzetne rezultate u svom radu, a posebno na otkrivanju trgovine narkoticima, pa je stoga ovakav medijski linč bez ikakvog dokaza zapravo neshvatljiv”, stoji u pisanoj izjavi odvjetnika Obradovića.

Supruga Arnaudija Klarić medijima je rekla da su žrtvovali cijelu obitelj da bi mu napravili nekakvu osvetu ili uzeli radno mjesto.

“Ovdje nije više u pitanju radno mjesto, ovdje je pitanje obraza”, rekla je supruga Arnaudija Klarić.

Načelnici dviju općina objavili pismo podrške

Grupa podrške Klariću već je otvorena na društvenim mrežama, a načelnici Konavala i Župe dubrovačke Božo Lasić i Silvio Nardelli obznanili su da se protive medijskom linču.

Na Facebook stranici objavili su zajedničko priopćenje.

Prenosimo ga u cijelosti:

“Kao načelnici dviju najjužnijih hrvatskih općina, osjećamo se pozvani reagirati na napise o mogućim nedjelima načelnika Postaje granične policije Gruda, gospodina Matka Klarića jer je suradnja s policijom dio našega svakodnevnog rada.

Iz svoga iskustva možemo svjedočiti da je Matko Klarić kao načelnik PGP Gruda postizao odlične rezultate u svom radu, a značajan je njegov doprinos u Vijeću za prevenciju kriminaliteta.

Podsjećamo na to da je u Republici Hrvatskoj presumpcija nevinosti jedno od temeljnih zakonskih načela i ovakav medijski linč sigurno neće doprinijeti rješenju pitanja je li Klarić kriv. Stoga se, ne ulazeći u predmet istrage i istinitost navoda koji mu se stavljaju na teret, protivimo medijskom linču, jer za sada nema službene potvrde krivnje ili osude za ono za što ga se optužuje. Ako mu se dokaže krivnja, morat će snositi posljedice.

Međutim, dok se to ne dokaže, a poštujući slobodu medija, apeliramo u ime svakoga slobodnog čovjeka u Republici Hrvatskoj, Konavlima i Župi dubrovačkoj na poštovanje ljudskoga dostojanstva”, napisali su načelnici Božo Lasić i Silvio Nardelli.

Dubrovnik: Skup podrške policijskom načelniku koji je optužen za seksualno uznemiravanje

 

Komentiraj