Drvoprerađivačima na potresom pogođenim područjima 10 milijuna kuna bespovratne pomoći

Ministarstvo poljoprivrede u petak je objavilo da je donesena mjera pomoći kojom će se dodijeliti bespovratna sredstva drvoprerađivačima na potresom pogođenom području.

Poduzetnici koji obavljaju djelatnosti prerade drva i proizvodnje namještaja pretrpjeli su velike štete zbog kojih je došlo do smanjenja ili kompletne obustave rada zbog šteta na proizvodnim kapacitetima koje su nastale kao posljedica potresa. S obzirom na to da je riječ o područjima koja su slabo naseljena i ekonomski nerazvijena potrebno je štete sanirati što prije radi nastavljanja proizvodnje i opstanka.

“Ministarstvo će dodjeljivati bespovratna sredstva u ukupnom iznosu od 10 milijuna kuna, za sanaciju šteta na proizvodnoj tehnologiji i opremi, informacijskoj i komunikacijskoj tehnologiji i proizvodno – poslovnom objektu, do 100 posto iznosa prihvatljivog troška uz najviši iznos potpore po jednom poduzetniku od 750 tisuća kuna”, navedeno je u priopćenju Ministarstva poljoprivrede.

Kako bi pravovremeno i efikasno ostvarili prava na bespovratna sredstva, Ministarstvo poziva poduzetnike da se s priloženim nalazom i mišljenjem ovlaštenog vještaka za procjenjivanje štete iz potrebnog područja apliciraju na javni natječaj kako bi ostvarili prava na bespovratna sredstva.

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]