Dražen Oreščanin: “Vratimo dite materi, pustimo ljude koji se bave gospodarstvom da vode HGK”

Predsjednik Udruge Glas poduzetnika Dražen Oreščanin u utorak je komentirao svoju kandidaturu za predsjednika Hrvatske gospodarske komore (HGK). Institucija je to koju su iz UGP-a često kritizirali.

“Naravno da smo kritizirali, zbog toga što većina naših članova nisu zadovoljna tom Komorom i ne žele biti njeni članovi. Htio sam naglasiti ovom kandidaturom je da su sve te naše kritike konstruktivne i dobronamjerne i da se mi zaista želimo uključiti u kreiranje gospodarske politike HGK, a najbolji način jest da se stavim na raspolaganje za poziciju predsjednika HGK”, rekao je Oreščanin.

Njegov program, kaže, nudi korjenite promjene. “Prvi cilj je depolitizacija i vraćanje ugleda HGK. Politika je kontinuirano kadrovirala po HGK. Nebrojeno ima primjera bivših ministara i stranačkih dužnosnika zaposlenih tamo. Mi kao poduzetnici ne želimo politiku u HGK”, istaknuo je.

Oreščanin navodi da je drugi cilj, na kojem će inzistirati, uvođenje dobrovoljnog članstva. “Svatko tko ne želi biti član Komore, neće biti član Komore. Treći cilj je osmišljavanje novih usluga i podizanje razine kvalitete postojećih usluga”, rekao je za N1.

Poručio je da institucija poput HGK moće postati institucija koja ima svoje mjesto u društvu jedino ako bude služila svojoj svrsi i ako bude neovisna. “o nije hrvatska politička komora, to nije hrvatska komora za uhljebljivanje podobnih kadrova. Vratimo dite materi, pustimo ljude koji se bave gospodarstvom da vode Komoru”, istaknuo je.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner