Kiseli kupus savršena je zimska namirnica. Blagotvorno djeluje na zdravlje i imunitet, a omiljen je i zbog mnogo načina na koje se može pripremati. Najpopularniji je u sarmi ili sa suhim mesom, a osim toga, kiseli kupus odlično pristaje u varivima, juhama te kao prilog.
Hranjiva i ljekovita svojstva kiselog kupusa čine ga neizostavnom namirnicom u zimskim danima, donosi gastro.24sata.
Sastojci:
3 komada krumpira
3 komada mrkve,
3 komada kobasica
1 žlica bijelog pšeničnog brašna
pola male žlice crvene paprike
500 g kiselog kupusa
sol, papar, maslinovo ulje
Priprema:
Krumpir i mrkvu ogulite i narežite na kocke. Kobasicu (poželjno lagano dimljenu) prepolovite i narežite na polumjesece. U loncu popržite kobasicu, dodajte joj krumpir, mrkvu i kiseli kupus narezan na trakice, dobro promiješajte i pirjajte 5 min. Dodajte vodu da prekrije sastojke i pustite da se kuha na laganoj vatri oko 30 minuta. Po potrebi dodajte vodu. U tavi na žlici maslinova ulja popržite brašno i mljevenu papriku, lagano posolite i popaprite. Dodajte zapršku u juhu, pustite da još jednom prokuha i poslužite toplo.
Komentari