Dodjela nagrada Grammy seli se iz Los Angelesa u Las Vegas

Službeno je objavljeno da će se ceremonija dodjele nagrada Grammy ove godine održati u Las Vegasu umjesto Los Angelesu i to 3. travnja.

Iako se dodjela Latin Grammyja održava u Las Vegasu još od 2014. godine, ovo je prvi put da će se dodjela nagrade Grammyja održati u ovom gradu. Ceremonija dojele nagrada, koja je prvobitno bila zakazana za kraj siječnja, sada će se održati u MGM Grand Garden Areni u Las Vegasu 3. travnja.

U pismu izvršnog direktora Recording Academy  Harveyja Masona, Jr. piše: “Uzbuđeni smo što ćemo prvi put odvesti Grammyje u Las Vegas i održati nastupe svjetske klase. Od trenutka kada smo objavili odgodu prvobitnog datuma dodjele nagrada Grammy, bili smo preplavljeni iskrenim porukama podrške i solidarnosti od strane umjetničke zajednice.”

Akademija je još u siječnju odgodila planirani nastup rekavši da je za to kriv porast COVID-19 Omicron varijante, te tom prigodom objavili službeno priopćenje: “S obzirom na neizvjesnost oko varijante Omicron, održavanje Grammya 31. siječnja jednostavno predstavlja preveliki rizik. Nakon pažljivog razmatranja i analize s gradskim i državnim dužnosnicima, stručnjacima za zdravlje i sigurnost, umjetničkom zajednicom i našim brojnim partnerima, Recording Academy i CBS odgodili su 64. godišnju dodjelu nagrada GRAMMY. Zdravlje i sigurnost u glazbenoj zajednici, publike uživo i stotina ljudi koji neumorno rade na produkciji našeg showa i dalje su naš glavni prioritet.“

 

 

Komentiraj