Izvješće o provedenom upravnom nadzoru u HLK

Doc.dr.sc Trpimir Goluža uputio otvoreno pismo o nizu neistinitih informacija

Doc.dr.sc Trpimir Goluža, dr.med. je uputio otvoreno pismo u kojem upozorava na niz neistinitih informacija o Izvješću Ministarstva zdravstva o provedenom upravnom nadzoru u Hrvatskoj liječničkoj komori.

Na službenoj mrežnoj stranici Hrvatske liječničke komore (dalje: HLK) objavljen je 14. siječnja 2019. tekst ‘MINISTARSTVO ZDRAVSTVA NE OSPORAVA RAZRJEŠENJE DR. GOLUŽE S DUŽNOSTI PREDSJEDNIKA HLK-A’.

Gospodin Goluža je iznio svoje stavove u kratkom tekstu i upozorio na neke od neistinitih informacija. Prenosimo dio teksta iz pisma te nekoliko preslika predmetnog izvješća.

U njemu je iznesena tendenciozna i pogrešna interpretacija sa čitavim nizom neistinitih informacija o Izvješću Ministarstva zdravstva o provedenom upravnom nadzoru u Hrvatskoj liječničkoj komori od 20. prosinca 2018. godine (dalje: Izvješće). Taj je tekst u vidu priopćenja poslan brojnim hrvatskim medijima koji su ga prenijeli bez stvarne provjere sadržaja Izvješća i tako grubo dezinformirali hrvatsku javnost.

NEOSPORNO JE/SU U PREDMETNOM IZVJEŠĆU:

– utvrđene nezakonitosti i nepravilnosti u radu Nadzornog odbora jer isti u utvrđivanju nezakonitosti rada Predsjednika nije koristio usluge pravne službe, već je samostalno ocjenjivao zakon i statut, te je nezakonito i suprotno postojećim aktima HLK-a donosio odluke o ukidanju pojedinih odluka predsjednika Komore i Izvršnog odbora;

– osporena zakonitost obnašanja dužnosti v. d. predsjednika Komore, prvom dopredsjedniku Krešimiru Luetiću, jer je ocijenjeno da je ono nezakonito barem od 14. listopada 2018. zbog propuštanja svih rokova za raspisivanje izbora za predsjednika Komore. Izbori su morali biti raspisani odmah nakon razrješenja predsjednika i održani u roku od 30 do 90 dana, a sve sukladno Pravilniku o izboru tijela Komore od 2015. godine.

Zahtijevam da zbog objektivnog informiranja hrvatske javnosti povučete sa svoje mrežne stranice predmetnu dezinformaciju te da o istom obavijestite medije koje ste doveli u zabludu”, piše u dijelu pisma.

Komentiraj