‘Dobit će po prstima’: Škoro ponovno pojašnjavao svoje izjave

Čelnik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro u subotu je predstavio listu za 4. izbornu jedinicu. Pritom je objasnio svoju raniju izjavu da će, kad on dođe na vlast, dobiti po prstima oni koji sada njima mašu.

“Mogu mahati kojim god hoće prstima, to govori o njihovom karakteru. Ali, ono što je sigurno: Kad mi dođemo na vlast, dobit će po tim prstima”, izjavio je Škoro jučer u Slavonskom Brodu.

Danas je, pak, rekao da zapravo nije mislio na one koji mu pokazuju srednji prst, već na one koji kradu.

“Ta fraza je kraj jednog mog izlaganja u kojem sam govorio o onima koji kradu. To se vidi, ali nažalost to su prenijeli samo neki portali. Govorio sam o ljudima koji se bave pljačkom države, govorio sam o tome da Hrvatska proizvede, bez obzira koliko smo u krizi, 350 milijardi godišnje BDP-a, a da ovi političari kontroliraju 180 milijardi i jako puno toga bude i u koruptivnim aferama, pa sam rekao da mogu mahati tim svojim prstima, a onda će dobiti po tim prstima. Dakle, radilo se o krađi”, objasnio je Škoro.

Nastavlja se tako dugi trend hrvatskih političara da svoje izjave, ili sami ili preko stranačkih kolega, moraju danima objašnjavati, u većini slučajeva krivo je – izvlačenje iz konteksta.

Komentirao je i objavu Hrvatske narodne stranke koja ga je nazvala “pjevačem opasnih namjera”.

“Volim kad netko zove domovinski pokret strankom opasnih namjera jer me to podsjeća na ono vrijeme kad je Ivica Račan nazvao HDZ strankom opasnih namjera. Da, za ljude poput Vrdoljaka mi jesmo stranka opasnih namjera jer ćemo prekinuti hranidbene lance kojima on pripada i trgovačku koaliciju kojom se bavi”, rekao je Škoro.

Komentiraj