Dječja mašta i STEM pomiču granice – Internet of things i Logo u hrvatskim školama

croatianmakers.hr

T-Centru Cvjetni od sutra pa sve do subote, 18. ožujka, predstavlja najbolje radove učenička i demonstratora nastalih u sklopu zajedničkog projekta Croatian Makersa i Hrvatskog Telekoma, prema sljedećem rasporedu: radnim danom od 13 do 17 sati, a u subotu od 9 do 13 sati.

Uređaj koji zalijeva cvijeće, cvijeću pušta klasičnu glazbu kako bi se brže razvijalo i obavještava vlasnika e-mailom ili SMS porukom o svemu što je učinjeno, samo je jedan od dječjih radova koje će napokon upoznati i šira javnost.

Ova digitalna kreacija je, uz ostale, rezultat predanog rada učenika i učitelja hrvatskih osnovnih škola koje su sudjelovale u projektu ‘Internet of things i Logo u hrvatskim školama’. Upravo su ovi rezultati najbolji dokaz kako dječja mašta i marljivi mentori sa STEM edukacijom savršeno idu ruku pod ruku i pomiču granice. To je ujedno i konkretan poticaj roditeljima, učiteljima, ali i učenicima za daljnje razvijanje i edukaciju u tom smjeru.

Uz već spomenutog ‘vrtlara’ koji brižno čuva kućne biljke, veliku će pažnju sigurno privući i kućno zvono koje svijetli na dodir namijenjeno gluhim i gluhonijemim osobama kojima će uvelike olakšati svakodnevni život. S druge strane, svi zainteresirani moći će uživo vidjeti i radove mališana koji su svoj prvi doticaj s programiranjem usmjerili na izradu jedinstvenih i vrlo kreativnih slika koristeći Logo naredbe.

Projekt ‘Internet of things i Logo u hrvatskim školama’ provodi Institut za razvoj i inovativnost mladih – Croatian Makers, a sredstva za provedbu projekta osigurana su kroz natječaj ‘Zajedno smo jači’ Hrvatskog Telekoma. Zahvaljujući donaciji u projekt je uključeno čak 60 škola diljem Republike Hrvatske, čime je više od 450 učenika dobilo jedinstvenu priliku učiti o naprednoj tehnologiji i načinima kako upravljati stvarima iz naše okoline preko interneta.

Komentiraj