FaH

DIVJAK ‘Sigurnosni aspekt provedbe državne mature je prioritet’

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak posjetila je u utorak Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja (NCVVO) i tom prigodom istaknula važnost sigurnosnoga aspekta u provedbi državne mature.

Ministrica se sastala s ravnateljicom NCVVO-a Majom Jukić i članovima Upravnog vijeća, a na sastanku su predstavljeni rad Nacionalnoga centra, aktivnosti i planovi u idućem razdoblju.

Ravnateljica Centra izvijestila je predstavnike Ministarstva o tijeku provedbe državne mature.

Ministrica Divjak istaknula je važnost sigurnosnoga aspekta u provedbi državne mature.

“Izuzetno mi je drago što sam se imala prilike osobno uvjeriti kako sve službe rade punom parom kako bi se ovaj iznimno važan proces uspješno realizirao.  Zahvaljujem ravnateljici i djelatnicima Nacionalnoga centra na predstavljanju aktivnosti i želim im puno uspjeha u svim projektima koje provode. Ministarstvo im je otvoreno za suradnju i pomoć. Od NCVVO-a se očekuje i suradnja u provođenju stipendija za STEM područje, koje bi bile dostupne i brucošima”, istaknula je ministrica.

Govoreći o planovima u svojemu mandatu, ministrica je ponovila kako je temeljni cilj maksimalna depolitizacija svih procesa u obrazovanju.

Komentiraj