Disney – kralj kinoblagajni ove godine, već peti film studija probio granicu od milijardu dolara

Disney ove godine obara nevjerojatne rekorde. Nakon što je ‘Priča o igračkama 4’ na svojetkim kinoblagajnama dosegla zaradu od 1 milijarde dolara, Disney je postao studio čijih je pet filmova samo u ovoj godini ‘probilo’ granicu od milijarde dolara.

Dominaciji Disneyja na kinoblagajnama tu nije kraj, jer do kraja godine u kina dolaze i ‘Snježno kraljevstvo 2’, kao i ‘Star Wars: The Rise of Skywalker’. Očekuje se kako će oba filma nastaviti s istim uspjehom.

Ove godine samo je šest filmova zaradilo više od milijarde dolara. Daleko najveću zaradu ima Disneyjev ‘Avengers: Endgame’ koji je zaradio gotovo tri milijarde dolara, a tu su i ‘Aladin’, ‘Kapetanica Marvel’ i ‘Kralj lavova’.

Jedini film sa zaradom većom od milijarde dolara koji nije proizašao iz Disneyjevog studija je Sonyjev ‘Spider-Man: Far From Home’, ali studio i u njemu ima ‘svoje prste’. Koproducenti su, naime, iz Disneyjevog Marvel Studija.

Golemu zaradu Disneyja do kraja godine trebao bi pojačati i Disney+, streaming servis koji će svjetlo dana ugledati 12. studenog.

Komentiraj