Dino Kozlevac: “Već ovog vikenda ide se s popuštanjem za restorane i sajmove”

Autor:

18.03.2021.., Pula - 
Nacelnik Stozera civilne zastite Istarske zupanije Dino Kozlevac .
Photo: Srecko Niketic/PIXSELL

Srecko Niketic/PIXSELL

Načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac u ponedjeljak je u Dnevniku Nove TV komentirao epidemiološku situaciju i popuštanje mjera.

Istarska županija posljednja dva dana nema novih slučajeva zaraze koronavirusom. Upitan je li vrijeme za popuštanje mjera, Kozlevac odgovara potvrdno. “Nakon dugog perioda i provođenja akcija i aktivnosti protiv koronavirusa, nakon toga što su građani disciplinirano podnijeli mjere, nakon toga što je sustav i tisuće ljudi u sustavu podnio sve ono što je trebalo napraviti, i odgovorno upravljanje cjelokupnom krizom kao i odgovornim otpuštanjem mjera do sada je dovelo do toga da Istra već tjednima bilježi dobar rezultat. Radi se o odgovornoj situaciji pred sezonu. Hrvatska, ali i Istra je zainteresirana da to odradimo kako treba”, rekao je.

Dodao je da je istarski Stožer u stalnoj komunikaciji s Nacionalnim stožerom civilne zaštite. “Razmjenujemo prijedloge i mišljenja i doći će do otpuštanja mjera kao što je već najavljeno. O kafićima se još komunicira, ali restorani će sigurno početi raditi, moći će se organizirati sajmovi, moći će se okupiti 100 ljudi, i te mjere bi trebale ići već ovaj vikend, to mogu reći”, rekao je.

Kozlevac istiće da će od 1. lipnja ići daljnje popuštanje mjera, koje će se donijeti na rok od 15 dana. “Moramo vidjeti učinke, ne bismo htjeli da nam se situacija pokvari”, rekao je. Ne zna, kaže, zašto će restorani moći raditi, a o kafićima se još razmišlja.

O daljnjem popuštanju mjera i povratku na staro normalno, procjenjuje da bi se to moglo ostvariti kroz mjesec i pol. “Maske će po meni doći na red za nekih mjesec dana. Procijepljenost u Istri je oko 40 posto. U nogometnom žargonu, mislim da igramo drugu polovicu zadnjeg produžetka”, zaključio je Dino Kozlevac.

OZNAKE: dino kozlevac

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.