DINAMO: VELIKI ZAOKRET ‘Stranci ne donose razliku, oni nam troše vrijeme. Nema više velike love za djecu’

Autor:

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Sinoć je iz Maksimirske 128 odaslano priopćenje o sjednici Izvršnog odbora na kojoj je v.d. sportskog direktora Marko Marić članovima IO-a predstavio sportski segment kluba i širu strategiju tog sektora u idućem razdoblju. Danas je tu strategiju objavio navijačkom puk

‘Na sjednici IO prihvaćen je prijedlog za imenovanjem Hrvoja Balena u Odbor za financijska i organizacijska pitanja, kao i Vladimira Gašparovića u Odbor za izgradnju stadiona.

Članovi IO primili su na znanje i izjavu dosadašnjeg člana Skupštine Nikole Hanžela o ispisivanju iz članstva u Dinamu.

Napominjemo kako će sutra u 9 sati biti organizirana konferencija za medije na kojoj će sportski direktor Marko Marić medijima pobliže objasniti sportsku politiku kluba prezentiranu na sjednici IO‘, objavili su sinoć kasno iz GNK Dinamo.

NISU VALJDA TOLIKO LUDI? Ako za finale kupa vrati domaće suce HNS je krovna kuća hrvatskog nogometnog – cirkusa

I vršitelj dužnosti sportskog direktor Marko Marić danas je sjeo pred kamere pa pobliže objasnio tu novu sportsku politiku i ‘širu strategiju njegovog sektora u idućem razdoblju’.

Radni naslov nove politike i strategije je ‘Zanima nas roba iz HNL-a, stranci ne rade razliku, a djeca više neće dobivati velike i dugoročne ugovore‘.

“Klub koji je na visokoj razini treba jasno komunicirati o planovima i strategiji u okolnostima u kojima možemo, moramo misliti na postojeće igrače i respektirati ih. Ne mislimo jasno komunicirati o točnim pozicijama na kojima tražimo pojačanja”, počeo je v.d. sportskog direktora.

KRAMA, KRALJ BUNDESLIGE Njemačka mu se klanja: 250 utakmica, 109 golova, 50 asistencija…

“Ako sagledamo klub kao Dinamo, u kojem najveći novac dolazi od prodaje igrače i Europe, posao sportskog direktora je promoviranje mladih igrača u prvu momčad, to u hrvatskom nogometu nedostaje zadnjih godina. Okosnica kluba moraju biti igrači koji imaju kvalitetu, bez obzira na dob, pojedinci koji mogu igrati konstantno”, misli Marić.

GRAĐANSKE NOGOMETNE PROMJENE Nikola Hanžel ispisao se iz kluba. Dinamo: OK, primljeno na znanje

“Ali kad neke utakmice kontroliramo i imamo povoljan rezultat, moramo više davati šansu mladim igračima. Dinamo nikada nije napravio razliku s kupovinom igrača na inozemnom tržištu, tu nismo konkurentni drugim momčadima i to je trošenje vremena”.

Dakle, HNL i hrvatski igrači, a ne pojačanja iz npr. Francuske ili Japana. ‘Više Perkovića, manje Bernauera‘, da malo slikovitije dočaramo.

Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Nadalje, Marić misli kako na maksimirskim i ostalim hrvatskim travnjacima lako stasavaju svjetski veznjaci, ali nam baš i ne ide ‘urod’ s krilnim igračima:

Teško profiliramo krilne igrače, to je uvijek na ovim prostorima bio problem. Ali isto tako, mi razvijamo sjajne vezne igrače, takve profile igrača ne treba tražiti u inozemstvu”, objašnjava v.d. sp. dir.

“Mladim igračima treba jasno objasniti koliko Dinamo treba njih, toliko i oni trebaju Dinamo. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina se u svijetu pokazalo kao loš put, djecu ne treba odgajati na takav način. Onda oni gube fokus, misle da su si riješili život, ali se zapravo zatvaraju u nesretno razdoblje”.

ANTONIO ČOLAK ZA NACIONAL.hr ‘I moja Rijeka i moja Parma idu po naslov! A Hrvatska na Euru bar do polufinala’

Tema su bile i plaće igrača.

Najbolji igrači u Dinamu moraju biti plaćeni. Oni koji igraju, zaslužuju te ugovore i to nije problem. Ako pričamo o godišnjem budžetu, možda bi najbolji igrači trebali imati i veću plaću, ali ako pričamo o 17. ili 18. igraču momčadi, on mora biti iz omladinske škole, imati manji ugovor. Taj je segment kod nas ključan”, misli Marić.

SOPIĆ RUŠI KEKOVE REKORDE: Svi stalno čekaju da Rijeka padne. E pa ja mislim da – neće!

Ne volim isticati mlade igrače, da ne misle kako su sigurno budući veliki igrači, nijedan igrač nije promoviran iz naše škole da samo jedan igrač ide trenirati s prvom momčadi. U zadnjih osam mjeseci tu je kod nas prodefiliralo 15-ak igrača, pratimo sve treninge, želimo o svakome znati kakav je u odnosu na najbolje igrače u Hrvatskoj. I da nitko od tih mladih ne pomisli kako je on ‘taj’, kako je riješio svoj nogometni razvoj”, rekao je Marko Marić, v.d. sportskog direktora GNK Dinamo.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.