NISU VALJDA TOLIKO LUDI? Ako za finale kupa vrati domaće suce HNS je krovna kuća hrvatskog nogometnog – cirkusa

Autor:

Kirchner-Media/TH / imago sportfotodienst / Profimedia

Profimedia

Nijemac, Talijan i Rumunj sudili su poljudske derbije Hajduka i Dinama (jedan u HNL-u, jedan u kupu) i ligaški Jadranski derbi na opće oduševljenje. A sad Hrvatskom struji najava o povratku na staro

Daniel Siebert, Fabio Maresca, Horatiu-Mircea Fesnic. Možda ste ih već i zaboravili. I hvalabogu ako jeste. Jer tako je sa sucima najbolje, kad ih se nakon utakmice nitko ni ne sjeti.

Sieberta pamti jedino onaj kojem nije sudio. Nijemac je vrhunski otfućkao HNL duel Hajduk – Dinamo u Splitu. A sigurno ga pamti jedino jedan igrač Rijeke.

ANTONIO ČOLAK ZA NACIONAL.hr ‘I moja Rijeka i moja Parma idu po naslov! A Hrvatska na Euru bar do polufinala’

Sjajnom mladom  stoperu Niki Galešiću profesor Siebert bio je učitelj, kao klincu u sportskoj školi u Berlinu koji je i Galešiću i Siebertu – rodni grad.

Imali smo dakle tri utakmice visokog rizika i što se situacije na tribinama i one na travnjaku tiče. Na tribinama je bilo toplo-hladno, ali na terenu…

GRAĐANSKE NOGOMETNE PROMJENE Nikola Hanžel ispisao se iz kluba. Dinamo: OK, primljeno na znanje

Nijemac Siebert, Talijan Maresca i Rumunj Fesnic svoj su posao odradili sjajno. Imali smo tri super-derbija bez ikakvih repova, bez ijednog spomena bilo koga iz zagrebačkih, riječkih ili splitskih redova.

A sad, već dva-tri dana, ne samo iz Zagreba nego svih dijelova Hrvatske, iz jako dobro i manje dobro obaviještenih krugova, sa svih strana stiže najava kako će HNS za dvije finale utakmice kupa između Rijeke i Dinama na Rujevici i Maksimiru opet odrediti – domaće suce (?!).

SOPIĆ RUŠI KEKOVE REKORDE: Svi stalno čekaju da Rijeka padne. E pa ja mislim da – neće!

Ne zna se još ni kojem će se sudačkom timu povjeriti HNL-derbi 5. svibnja, utakmica svih utakmica između Rijeke i Dinama na Kvarneru, okršaj Sopićevih i Jakirovićevih zahuktalih momčadi koji bi vrlo lako mogao biti presudan u lovu na naslov prvaka Hrvatske.

No za taj spektakl bar ne čujemo nagađanja o povratku na staro tj. na delegiranje domaćih sudaca nego je i dalje u opticaju odluka ‘veliki derbi, sudačke postave iz inozemstva’. A ove sezone većeg derbija od tog na Rujevici 5. svibnja nećemo ni imati.

KRAMA, KRALJ BUNDESLIGE Njemačka mu se klanja: 250 utakmica, 109 golova, 50 asistencija…

To je ovosezonska ‘sa štitom ili na njemu‘ utakmica.

Posegnu li nadležni opet za opcijom domaćih sudaca za bilo koju od te tri utakmice Bijelih i Modrih onda će krovna organizacija hrvatskog nogometa biti krovna organizacija hrvatskog – nogometnog cirkusa.

Svjesna promjena poteza kojim su oduševili javnost bila bi katastrofalna odluka.

Valjda nisu toliko ludi?!

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.