Dinamo reagirao na tekstove poslije slavlja nad Goricom: Vjerujemo u sudačku organizaciju

Dinamo je jučer u uzbudljivom susretu 17. kola HT Prve lige rezultatom 3-4 (2-2) svladao Goricu u Velikoj Gorici, a osim sedam pogodaka susret je obilježila i sudačka postava koja je s nekoliko svojih odluka (ne)izravno utjecala na tijek događaja.

>> Dinamo golovima u posljednjih pet minuta stigao do preokreta i slavlja nad Goricom

Reakcija istraumatizirane nogometne javnosti – koja i dan danas iščekuje imena i procesuiranje izvršitelja afere ‘Pošteno suđenje’ – nije razumljiva čelnicima aktualnog prvaka države i trenutnog lidera prvenstva, pa su na Maksimiru reagirali priopćenjem koje prenosimo u cijelosti.

“Jučer su Gorica i Dinamo odigrali utakmicu sa sedam postignutih golova, dramatičnim preokretima, s ukupno preko 30 udaraca upućenih na gol i možemo reći da dvoboj svojom dinamikom, trudom, umijećem i srčanošću igrača može sve dionike hrvatskog klupskog nogometa učiniti ponosnima i sretnima zbog pokazane razine svih elemenata koji nogomet stavljaju u vrh najpopularnijih sportova svijeta.

Jutro poslije, u većem dijelu medijskog prostora, vidimo histeriju i nadmetanje u tome tko će više obezvrijediti Dinamovu pobjedu, dovodeći u pitanje objektivnost pa onda i poštenje glavnog suca utakmice, jer je dvojben jedan dosuđeni – aut ?! Nismo i nećemo komentirati suđenje, niti sada niti onda kada se griješilo na našu štetu, iz jednostavnog razloga – jer vjerujemo u sustav. U uspostavljeni sustav sudačke organizacije, njenih kreatora i aktera i njenih alata. Jedan od tih alata, VAR, jučer je Dinamu poništio gol, a Gorici priznao prvi, iako je startno bilo označeno zaleđe. I sve ok, jer je to rekao sustav.

Pozivamo sve da, osobito u javnom prostoru, obuzdaju niske strasti, iracionalne reakcije i pritiske te da u prvi plan stavimo sve ono zbog čega nogomet prate milijuni ljudi – golove, borbenost, odanost svome klubu, dramatičnost rezultata.

GNK Dinamo

Kad ga je nazvao da ga spasi od zatvora, Mamićev prijatelj Širić već je i sam trebao biti u zatvoru

Osuđenik Željko Širić na odsluženju zatvorske kazne u Glini pokrenuo privatni biznis i postao prokurist

Komentiraj