Dinamo posudio Rijeci mladog reprezentativca Hrvatske

Rijeka je zamjenu za Antonija Čolaka kojeg liječnički pregledi dijele do transfera u PAOK pronašla u Dinamu odakle je na posudbu do konca sezone stigao mladi hrvatski reprezentativac Sandro Kulenović. Trener Simon Rožman će na njegove usluge moći računati već u četvrtak kada će Rijeka u sklopu 3. kola kvalifikacija Europske lige dočekati ukrajinski Kolos.

Klub s Rujevice će prema natpisima Sportskih novosti snositi polovicu troškova njegove plaće, a imat će i pravo produženja posudbe za još godinu dana te potom i pravo na otkup ugovora za 2,5 milijuna eura.

– “Moje je mišljenje, i mišljenje ljudi oko mene, da je Rijeka pravi odabir za mene. Ne treba preskakati stepenice, treba se razvijati korak po korak.”, rekao je Kulenović nakon potpisa ugovora.


20-godišnjak je nakon Velike Mlake i Zagreba prošao omladinsku školu Dinama da bi u ljeto 2016. godine preselio u poljsku Legiju odakle je jednu sezonu bio posuđen Juventusu gdje je igrao za juniorsku momčad.

Nakon 36 nastupa i 6 golova u dresu aktualnog poljskog prvaka u ljeto prošle godine se vratio u Dinamo koji je tom prilikom isplatio odštetu od dva milijuna eura dok je Kulenović dogovorio suradnju na pet sezona.

Međutim u proteklih godinu dana u Maksimiru se nije najbolje snašao te u 18 utakmica nije uspio postići prvijenac. Za mladu reprezentaciju Hrvatske je u 9 nastupa zabio 5 golova.

Komentiraj