Digitalizacija: Tehnologija 5G sustava se razvija brže nego se očekivalo

Unsplash/Frederik Lipfert

Tehnologija 5G sustava se razvija brže od predviđanja i trebala bi biti predvodnica u uvođenju pojačane digitalizacije u mnogim svjetskim zemljama, piše portal ictbusiness.info.

Nova mobilna mreža je dostupnija sve većem broju korisnika. Mobilni i drugi uređaji će, kao i kod uvođenja 4G sustava, postati prihvaćeni u razdoblju do maksimalno dvije godine

“Baza mobilnih 5G korisnika dosegla je 220 milijuna, a bežične kućne širokopojasne veze 1.05 milijuna što je 17, odnosno 21 puta više u odnosu na prethodnu godinu”, izjavio je Ryan Ding, Huaweijev izvršni direktor i predsjednik Carrier Business Group.

Digitalizacija industrije, financija, prometa i znanosti će biti veliko tržište te je nužno uspostavljanje općeprihvaćenih standarda i patenata. Nova europska studija u okviru InnovFin savjetodavnog programa naglašava  kako Europa mora povećati ulaganje u inovativne 5G digitalne projekte kako bi oslobodila puni potencijal inovacija.

“Prijelaz na 5G tehnologiju dobit će posebno manja poduzeća. Moramo iskoristiti okretnost i kreativnost manjih pothvata kako bismo osigurali da Europa ne propusti velike mogućnosti i nove putove rasta koje nudi 5G ”, rekla je Teresa Czerwińska, potpredsjednica EIB-a odgovorna za inovacije i digitalnu tehnologiju.

Komentiraj