Diana Krall prvi album izdala je prije gotovo 30 godina. Svoj najnoviji predstavlja 12. srpnja u Zagrebu

Autor:

13.11.2009., Zagreb - Kanadska jazz pijanistica i pjevacica Diana Krall nastupila pred mnogobrojnom publikom u Koncertnoj dvorani Drazena Petrovica. rPhoto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Diana Krall, jedna od najcjenjenijih i najnagrađivanijih jazz glazbenica, svjetskom turnejom predstavlja novi album, izdan pandemijske 2020. godine. Album ‘This Dream of You’ nazvan je po njezinoj izvedbi pjesme Boba Dylana s njegovog albuma ‘Together Through Life’ iz 2009. godine.

Desetak pjesama s albuma odabrano je iz više od 30 neiskorištenih snimaka koje je kanadska glazbenica napravila sa svojim dugogodišnjim producentom Tommyjem LiPumom prije njegove smrti 2017. godine. U europskom dijelu turneje Diana Krall nastupa 12. srpnja i u zagrebačkoj Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, a nakon srpnja u Europi u rujnu i listopadu svirat će po SAD-u.

Diana Krall jedna je od najvažnijih jazz glazbenica ikad, a od njezina prvog albuma 1993. prošlo je gotovo 30 godina. Glazbu je zavoljela još kao djevojčica pa je već s četiri godine počela svirati klavir, pjevala u crkvenom zboru, a obožavala je pjevati uz glazbu s ploča koju je slušao njezin otac. S 15 godina počela je profesionalno svirati piano, a od tada je njezina karijera u konstantnom usponu.

S više od 15 milijuna prodanih albuma diljem svijeta, zlatnim, platinastim i multiplatinastim izdanjima, s osvojenim Grammyjima i Juno nagradama, Diana Krall je i najprodavanija jazz izvođačica u posljednjih trideset godina. Ujedno, jedina je jazz glazbenica s čak osam albuma na Billboard Jazz Albums listi.

U Zagrebu je nastupila posljednji put 2009., a o novom zagrebačkom koncertu – jedinom na ovim prostorima – Diana Krall kaže: “Veseli me ponovno doći u vaš prekrasan grad. Nadam se da ću ovaj put imati i malo više vremena da ga bolje upoznam jer je Hrvatska zaista prelijepa zemlja. Veseli nas nastup u jednoj takvoj kultnoj koncertnoj dvorani kao što je Lisinski i nadamo se da će i publika uživati u onome što ćemo im pružiti 12.srpnja”.

Diana Krall odlikovana je Redom Britanske Kolumbije 2000. i Redom Kanade 2005. Godine 2003. dobila je počasnu diplomu za likovnu umjetnost na Sveučilištu Victoria, a 2004. primljena je u Kanadsku stazu slavnih.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.