Detalji dilanja mobitela u Lepoglavi: Majka u kaznionicu sinu slala porniće i Cecine spotove

Autor:

21.09.2010., Zagreb - Nastavak sudjenja Robertu Matanicu i drugima za ubojstvo novinskog izdavaca Ive Pukanica. Optuzeni Amir Mafalani. rPhoto: Jurica Galoic/PIXSELL

Jurica Galoic/PIXSELL

USKOK je u petak objavio kako su na temelju kaznene prijave PU varaždinske i u suradnji s Kaznionicom u Lepoglavi, donijeli rješenje o provođenju istrage protiv petero hrvatskih državljana (1966., 1971., 1982., 1978., 1956.) zbog počinjenja kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti te pomaganja u zlouporabi položaja i ovlasti.

Kako piše Jutarnji, prijavljeni su Amir Mafalani, Armendo Musliu, Branka Mafalani (65), te dvojica zaposlenika zatvora.

Kako se navodi, Branka Mafalani je ta koja je Armendu Musliuu slala mobitel sa SIM karticom i steroide, a svom sinu, Amiru Mafalaniju, slala je porniće, spotove Cece Ražnatović te nove filmove i serije.

Prije nego bi sve to došlo do Mafalanija i Musliua, prošlo bi kroz ruke posrednika.

Zaposlenici Lepoglave dilali mobitele osuđenim ubojicama, među kojima i krvnicima Pukanića i Franjića

Uskokovo priopćenje prenosimo u nastavku:

Uskok navodi kako se osnovano sumnja da je I. okr., u razdoblju od veljače 2021. do siječnja 2022., u Zagrebu i Lepoglavi, kao zaposlenik i ovlaštena osoba Kaznionice u Lepoglavi, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi za sebe i sukladno prethodnom dogovoru s III. i IV. okr. o unošenju nedozvoljenih predmeta u prostorije Kaznionice za određenu novčanu nagradu, nedozvoljeno unosio predmete u prostorije Kaznionice i predavao ih okrivljenicima iako je znao da je unos takvih predmeta unutar prostorija Kaznionice te njihovo posjedovanje od strane zatvorenika zabranjeno, s kojim dogovorom je V. okr. bila upoznata.

Tako je I. okr., od neutvrđene osobe koju je odredio IV. okr., preuzeo mobitel sa dvije SIM kartice te dva papirnata fascikla u kojima su se nalazile kapsule anaboličnog steroida te tvari za smirenje, dok je od V. okr. preuzimao više preporučenih poštanskih pošiljki u kojima su se nalazili optički mediji s nelegalno snimljenim sadržajem, a koje je za potrebe III. okr., pripremala V. okr. i slala ih putem Hrvatske pošte. Nakon njihovog preuzimanja, I. okr. je koristeći se položajem službene osobe nedozvoljeno unosio predmete u prostorije Kaznionice i predavao ih okrivljenicima.

Osim toga, u razdoblju od kolovoza do prosinca 2021. u Lepoglavi, II. okr., kao zaposlenik i ovlaštena službena osoba Kaznionice u Lepoglavi, s ciljem da pogoduje III. okr., a potencijalno i drugim zatvorenicima, sukladno prethodnom dogovoru s III. okr. o unošenju nedozvoljenih predmeta u prostorije Kaznionice, s kojim je bila upoznata i V. okr., dostavljao dvojici zatvorenika neotvorene pismovne pošiljke koje su oni predavali III. okr., iako je znao da je unos takvih predmeta unutar prostorija Kaznionice i njihovo posjedovanje od strane zatvorenika zabranjeno.

Nakon što je u prostorijama Kaznionice preuzimao preporučene poštanske pošiljke u kojima su se nalazili DVD mediji s nelegalno snimljenim sadržajem, koje je na ime zatvorenika pripremala i putem Hrvatske pošte slala V. okr., I. okr. nije otvarao pošiljke i dostavljao ih u Odjel osiguranja radi pregleda, već ih je koristeći se položajem službene osobe, neotvorene dostavljao zatvorenicima koji su ih potom predavali III. okr.

USKOK je Županijskom sudu u Zagrebu predložio određivanje istražnog zatvora protiv jednog okrivljenika. Dvojica okrivljenika ranije su lišena slobode u drugim predmetima.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.