Denis Buntić javio se u policijsku postaju u Ljubuškom: Supruzi ne smije prilaziti na manje od 100 metara

Autor:

28.09.2023., Ljubuski, Bosna i Hercegovina - Opcinski sud u Ljubuskom odredio je bivsem rukometnom reprezentativcu Denisu Bunticu da se mora se svakodnevno javljati u policiju i da ne smije svojoj supruzi prilaziti na manje od 100 metara. Supruga Klara Buntic prijavila ga je prosli petak za obiteljsko nasilje, a tvrdi da ju je fizicki zlostavljao i ranije. Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Ivana Ivanovic/PIXSELL

Općinski sud u Ljubuškom odredio je bivšem rukometnom reprezentativcu Denisu Buntiću da se mora se svakodnevno javljati u policiju i da ne smije svojoj supruzi prilaziti na manje od 100 metara.

Supruga Klara Buntić prijavila ga je prošli petak za obiteljsko nasilje, a tvrdi da ju je fizički zlostavljao i ranije.

Županijsko tužiteljstvo ŽZH u Širokom Brijegu podnijelo je žalbu Općinskom sudu u Ljubuškom zbog bitnih povreda odredbi kaznenog postupka i zbog pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja, priopćili su vezano uz slučaj Denisa Buntića. Traže da Izvanraspravno vijeće nadležnog suda uvaži žalbu, pobijano rješenje ukine i predmet vrati sucu za prethodni postupak na ponovno odlučivanje ili pak da pobijano rješenje preinači i protiv osumnjičenog odredi pritvor.

Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Sud u Ljubuškom odlučio je tražiti izuzeće nakon što im je stigla ova žalba temeljem koje bi opet trebali odlučivati o Buntićevom pritvaranju.

“S obzirom na medijsku eksponiranost te činjenicu da je majka osumnjičenika D.B. dugogodišnja zaposlenica ovoga suda, kako bi se izbjegla svaka, makar neopravdana sumnja u objektivnost rada ove institucije, Izvanraspravno vijeće ovoga suda je podnijelo prijedlog Kantonalnom sudu Široki Brijeg za određivanje (delegaciju) drugog stvarno nadležnog suda u ovom predmetu”, odgovorili su iz suda.

Klara Buntić traži zaštitu institucija u BiH. “Molim se da se slučaj prebaci na neki drugi sud, jer on ovdje u Ljubuškom ima preveliki utjecaj. Strah me za vlastiti život, za život mog djeteta, kao i za mog brata jer mu je prijetio da će ga ubiti, da će nas sve dokrajčiti”, rekla je, među ostalim.

Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.