Demokrati osuđuju govor Trumpa, Krist Novoselic, basist Nirvane, ga podržava

Krist Novoselic, poznat kao basist grupe Nirvana, oglasio se na Facebooku podužom porukom u povodu konferencije za novinare koju je američki predsjednik Donald Trump održao u ponedjeljak, vezano za proteste koji su uslijedili u gradovima diljem Amerike nakon  što je policajac ubio Georga Floyda. Na toj konferenciji za novinare Trump je izjavio kako će angažiratio vojsku kako bi zaustavio one koji protestiraju. Takav njegov govor većinski je naišao na osudu, dok ga je Novoselic, čiji su roditelji iz okolice Zadra, podržao.

Njegova objava započinje riječima „Wow!!! Znam da ga mnogi od vas ne podnose ali Trump je svojim govorom sve napravio savršeno“, započeo je Novoselic koji tvrdi kako društveni mediji i televizija prikazuju situaciju kao slom društva. „Slažem se, predsjednik ne bi trebao slati vojsku – možda to po zakonu ni ne može naporaviti – ali ton njegovog govora bio je snažan i izravan. Gledam slike u medijima i razmišljam o tome kako je naša zemlja podijeljena. Čak se i nošenje zaštitne maske u javnosti smatra političkom porukom. Nasilje (a ne protesti) se pojavljuje kao pobuna ljevičara“, napisao je Novoselic i dodao kako većina Ammerikanaca želi mir u svojim zajednicama a predsjednik Trump ispunjava njihove želje.

Za razliku od Novoselica, Trumpove riječi izazvale su brojne kritike američkih demokrata uključujući senatora iz Kalifornije Kamalu Harrisa koji je rekao da su to bile „riječi diktatora“ i guvernera države New York  Andrewa Cuoma koji je ustvrdio da su riječi predsjednika bile „doista sramotne“.

Na posljednjim predjedničkim izborima održanima 2016. godine Novoselic je rekao da neće glasati ni za Trumpa ni za Hillary Clinton te je podržavao libertijanca Garya Johnsona.

Komentiraj