De Niru zbog korone smanjeni prihodi pa bivšoj supruzi prepolovio alimentaciju

Robert de Niro razišao se od 12 godina mlađe supruge Grace Hightower prije godine i pol dana i to nakon 21 godine braka. Brakorazvodna parnica još uvijek je u tijeku a ovog tjedna našli su se na sudu jer je De Niro prepolovio mjesečni limit na kreditnoj kartici, koja koristi bivša supruga, sa 100 tisuća na 50 tisuća dolara. Ujedno je nju i djecu izbacio iz kuće u kojoj je boravio tijekom pandemije koronavirusa. Ona ga je zbog toga tužila tražeći da ponovo podigne mjesečni limit na 100 tisuća dolara ali njegovi odvjetnici tvrde kako je De Niro zbog pandemije koronavirusa u financijskim poteškoćama jer su restorani Nobu i hotel Greenwich, u kojima je De Niro suvlasnik, prisilno zatvoreni. Sucu su rekli kako su tijekom travnja i svibnja Nobu restorani bili zatvoreni zbog čega je De Niro izgubio blizu pet milijuna dolara te je od od poslovnih partnera morao posuditi pola milijuna dolara kako bi platio investitore, a on sam nije imao toliko novaca.

Da bi pojasnili njegovu financijsku situaciju, odvjetnici De Nira su rekli kako će njihov klijent „Biti sretan ako ove godine uprihodi 7,5 milijuna dolara“ dodajući kako bi u slijedeće dvije godine mogao zaraditio još i manje, a to je 2,5 milijuna godišnje. Obraćajući se Grace Hightower rekli su „Takvi ljudi, usprkos velikim zaradama, uvijek troše više no što zarađuju pa se ovaj 76-godišnjak ne može umiroviti čak i ako bi htio jer tada ne bi mogao nastaviti s ovako skupim načinom života“.

Njezin odvjetnik odgovorio im je da pričaju gluposti i dodao „Ne vjerujem da je čovjek koji je po vlastitim riječima ‘težak’ 500 milijuna dolara i zarađuje 30 milijuna godišnje odjednom u ožujku morao srezati iznos za 50 posto i izbaciti je iz kuće“.

Sud je donio privremenu odluku kako De Niro može nastaviti s plaćanjem nižeg iznosa svojoj bivšoj supruzi ali joj mora plaćati još 75 tisuća dolara kako bi platila kuću za odmor s njihovo dvoje djece. Iako su De Niro i Grace Hightower potpisali prebračni ugovor po kojem će njoj, u slučaju razvoda, pripasti stan vrijedan šest milijuna dolara, pola milijuna dolara u gotovini te godišnja alimentacija od milijun dolara, ona traži polovicu od njegovih pola milijarde dolara. Tih milijun dolara godišnje alimentacije, stoji u ugovoru, isplaćivat će se sve dok De Niro godišnje zarađuje više od 15 milijuna dolara. Ako su prihodi manji, proporcionalno će se smanjivati i alimentacija.

Komentiraj