Zagreb News
Decoration icon

ogoda

Davor Bernardić traži odgodu sjednice zagrebačke Gradske Skupštine

Autor:

17.10.2015., Zagreb - Dolazak clanova na sjednicu Predsjednistva SDP-a. Davor Bernardic. 
Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Potpredsjednik SDP-a i i predsjednik Odbora za kontrolu Gradske skupštine Davor Bernardić zatražio je u petak da predsjednik Gradske skupštine Andrija Mikulić (HDZ) odgodi sjednicu skupštine do rebalansa gradskoga proračuna kako ne bi izravno prekršio Zakon o fiskalnoj odgovornosti.

Kako je Bernardić naveo u priopćenju, HDZ-ov Andrija Mikulić sazvao je izvanrednu sjednicu Gradske skupštine (GS) skrativši sve rokove i s prijedlozima mjera koje su u suprotnosti sa Zakonom o fiskalnoj odgovornosti i tako, ustvrdio je, “još jednom pokazao da HDZ stoji iza Milana Bandića”.

Dodao je kako prijedlozi mjera, za koje bi, smatra bilo dobro da su došli u zadnjih 16 godina, a ne 16 dana pred izbore, “nažalost nisu u skladu sa zakonom jer za njih nisu osigurana sredstva u proračunu grada Zagreba.

Bernardić je ocijenio kako mjere mogu biti donesene samo ako se osiguraju sredstva kroz rebalans do same sjednice, inače će donesene dluke biti u suprotnosti sa Zakonom i zahtijevati proračunski Nadzor. “Kako po Statutu grada Zagreba predsjednik GS-a osigurava zakonitost odluka, očekujemo da će predsjednik GS, odgoditi sjednicu do rebalansa, kako ne bi direktno prekršio Zakon”, istaknuo je Bernardić u priopćenju.

“Iako je u prijedlogu puno dobrih mjera koje su mogle biti donesene početkom godine ili u mandatu bivše vlade, sada pred izbore taj prijedlog dolazi na dnevni red. Žao mi je što se politički bodovi uvijek pokušavaju ostvariti pred izbore preko leđa i obraza onih koji zaista trebaju pomoć, i koji je trebaju cijelo vrijeme, a ne samo pred izbore”, istaknuo je.

“Ali ono što je možda najveći problem je da predložene odluke nisu u skladu sa Zakonom o fiskalnoj odgovornosti, jer  novca za mjere nema ni u proračunu, ni u programu javnih potreba, niti je dana procjena fiskalnog učinka”, priopćio je Davor Bernardić, potpredsjednik SDP-a i predsjednik Odbora za kontrolu GS-a.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)