Dave Grohl odjeven u haljinu obradio pjesmu Lise Loeb povodom Hanuke

Povodom najvećeg židovskog blagdana Hanuke, Dave Grohl krenuo je s drugim po redu ‘Hanukkah Sessions’ započevši drugo izdanje odjeven u haljinu i prepjevom pjesme Lise Loeb ‘Stay (I Missed You’) i to u death metal stilu.

Dave Grohl započeo je drugu po redu rundu ‘Hanukkah Sessions’ s obradom hita Lise Loeb ‘Stay (I Missed You)’ s namjerom da tijekom osam dana trajanja Hanuke svaki dan obradi po jednu pjesmu židovskih glazbenica ili glazbenika. Iako sam Grohl nije Židov, ponovno se udružio s producentom Gregom Kurstinom koji je Židov. “Dobro došli natrag na menoru”, objavili su Foo Fighters na Twitteru 28. studenog, prve noći Hanuke. “Pokrenimo ovogodišnju hanuku s jednom od omiljenih židovskih kćeri Teksasa. Zato stavite svoje naočale na nos i haljinu Betsey Johnson i HAVA slušajte ovo…”

 

Na prošlogodišnjim ‘Hanukkah Sessions’ Grohl je između ostalog obradio Drakeov ‘Hotline Bling’, ‘Sabotage’ Beastie Boysa i ‘Fuck The Pain Away’ Peachesa. Sve obrade na prvom izdanju ‘Hanukkah Session’ možete pogledati i poslušati na ovom linku.

Posljednjeg dana prošlogodišnjeg izdanja ‘Hanukkah Session, Grohl je postavio obradu pjesme  ‘Rock And Roll’ grupe The Velvet Underground uz tekst: “Kako se 2020. bliži kraju i završava još jedna Hanuka (moja prva!), prisjetim se dvije stvari koje su me provele kroz ovu godinu: glazba i nada. Ovaj projekt, koji je u početku započeo kao glupa ideja, prerastao je u nešto mnogo važnije za mene. Pokazalo mi je da jednostavna gesta širenja radosti i sreće ide daleko, i dok gledamo naprijed, svi bismo se trebali potruditi da to učinimo, bez obzira na to koliko svijeća ostane upaljeno na menori.”

Dave Grohl će ove godine nastaviti svakodnevno objavljivati ​​obrade, sve do posljednjeg dana Hanuke 6. prosinca.

 

 

 

Komentiraj

nacional banner
nacional banner