Darinko Dumbović: “Snažno nas je uzdrmao jutrošnji potres, ljudi su traumatizirani”

U središnjoj Hrvatskoj u srijedu se tlo ponovno treslo. Nešto iza 05:30 sati potres magnitude 4.2 po Richteru s epidentrom kod Gline.

Gradonačelnik Petrinje u ‘Novom danu’ N1 televizije rekao je da ih je potres snažno uzdrmao, no značajnije štete nisu zabilježene.

“Jutrošnji potres nas je stvarno uzdrmao, osjetili smo kako padaju preostali dijelovi grada. Vatrogasni zapovjednik nam je rekao da nema značajnijih šteta što je najvažnije, no potresi ne odustaju, to je traumatizirajuće za sve građane Banovine”, rekao je Darinko Dumbović.

Dodao je da građani nisu zadovoljni tempom pomoći. “rađanima sve izgleda sporo, nisu zadovoljni. Nisu dobili ni osnovnu sigurnost, ispod Petrinje se i dalje trese. Fali još 500 kontejnera, država pomaže sporo, a nama treba hitna intervencija. Ovako će grad polako umirati. Najvažniji su ljudi, radna mjesta, trebaju im pomaci, trebaju osjetiti da vraćamo život gradu”, poručio je gradonačelnik Petrinje.

Naglasio je da nemaju financijskih sredstava za poduzetnike. Poručuje da je tu ključ cijele priče: “Bojim se da će biti operacija uspjela, a pacijent mrtav”.

Dumbović ističe da se politika sad najviše bavi kampanjom za izbore. “Onda možete misliti koliko će se raditi. Razumijem da ministar Medved nije Superman i da je zatrpan obvezama, no trebaju nam operativci, koji su tu”, zaključio je Dumbović.

Komentiraj