DAR-MAR U ZADRU Htio pregaziti policajce pa mu pucali u gume

Dino Stanin/PIXSELL

Zadarska policija intenzvino traga za muškarcem koji je sinoć u Zadru počinio niz kaznenih dijela, među kojima i pokušaj ubojstva policajca, odnosno prisile prema službenoj osobi, javlja Zadarski.

Portal neslužbeno doznaje kako se radi o ‘starom znancu’ policije, koji je već bio privođen zbog provala i krađa. Jučerašnji događaji počeli su oko 21 sat u ulici Hrvatskog Sabora u Zadru, kad je nepoznati vozač na benzinskoj postaji natočio gorivo u vrijednosti 300 kuna, ali ga nije platio, nego se udaljio vozilom marke BMW požeških registarskih oznaka.

Potom je, nešto prije 22 sata, u ulici Put Gumlina u Zadru, ista osoba je provalila u skladište obrta, gdje ga je zatekao član obitelji vlasnika. Počinitelj je pokušao ukrasti strujne kabele, ali je, nakon što je otkriven, pobjegao automobilom. Policijski službenici su oko 23 sata primjetili vozilo počlinitelja u neposrednoj blizini trgovine u ulici Put Gaja u Zadru.

Policajci su prišli vozilu, izdali zapovijed vozaču da otvori vrata i izađe, ali je on to odbio učiniti. Nakon što se vozač oglušio o više izdanih zapovijedi naglo je pokrenuo vozilo pri čemu je najprije udario u susjedno parkirano vozilo, a potom nastavio vožnju. Krećući se vozilom, krenuo je prema policijskom službeniku koji je izbjegao udar tako da je skočio preko zida, a vozač je udario u zid i nastavio vožnju.

Unatoč upozorenjima, vozač se nije zaustavljao, pa su policijski službenici vatrenim oružjem pucali u u pneumatike vozila, međutim vozač je i dalje nastavio vožnju do gradskog predjela Melada, gdje je napustio oštećeno vozilo i udaljio se u nepoznatom smjeru.

Policija je dalje traga za vozačem, te provodi kriminalističko istraživanje u sklopu kojeg se poduzima očevid na mjestu događaja.

Komentiraj