Interesantno predavanje ‘Can machines make aesthetic design decisions?’

Dani komunikacija

Nakon velikog interesa za prvim najavljenim predavačima festivala tržišnih komunikacija – Dani komunikacija, organizatori su najavili još jednog govornika kojeg dovode u Hrvatsku.

Ovaj put iz New Yorka stiže vrhunski dizajner, umjetnik i kreativac Che-Wei Wang sa interesantnim predavanjem ‘Can machines make aesthetic design decisions?’ i pritom odgovara da mogu. Alumnus MIT-a, NYU-a i Pratt Instituta te izlagač slavne MoMA-e (Museum of Modern Art), jedan je od svjetskih lidera u segmentu komputacijskog i generativnog dizajna te stručnjaka za kreativno računalstvo.

“On će predstaviti svoju viziju i načine na koje računala kreativno razmišljaju te preuzimaju dijelove procesa stvaranja, kreativnosti i dizajna koje smo dosad smatrali rezerviranima samo za čovjeka. Na njegovu predavanju na Danima komunikacija, a kasnije i u dijalogu sa sudionicima na festivalu, saznat ćemo što je to dizajn baziran na algoritmima koje koristi i NASA te ima li u preciznom robotskom dizajnu mjesta za ljudsku kreativnost“, piše u najavi predavanja.

Festival tržišnih komunikacija će se održati od 28. do 31. ožujka u Rovinju.

Komentiraj