Danas pripremno ročište za suđenje Filipu Zavadlavu

 

Na splitskom Županijskom sudu u 9 satui počinje pripremno ročište za suđenje Filipu Zavadlavu kojeg optužnica tereti za trostruko ubojstvo počinjeno u Splitu u siječnju ove godine.

Odvjetnik Branko Šerić objasnio je da svi sudionici moraju biti fizički nazočni na pripremnom ročištu na Županijskom sudu u Splitu, što znači da će pravosudna policija prevesti Zavadlava iz zatvora u Gospiću na to ročište u Split. Ročište će biti zatvoreno za medije.

Vrhovni sud je sredinom srpnja odbio Šerićev prijedlog da se suđenje Zavadlavu održi u nekom drugom gradu umjesto u Splitu.

Zavadlava optužnica Županijskog državnog odvjetništva tereti da je 11. siječnja s 37 metaka iz automatske puške ubio Marina Bobana, Juricu Torlaka i Marina Ožića Paića. Prvu dvojicu je ubio dok su se nalazili na motoru u Šperunu, a trećeg, također na motoru, smaknuo je koju minutu kasnije u Varošu.

Uhićen je iste večeri nedaleko sjedišta policije te je odmah prebačen u zatvorsku bolnicu u Zagreb gdje je utvrđeno da je u vrijeme izvršenja kaznenog djela bio bitno smanjeno ubrojiv.

Komentiraj