DANAS PRETEŽNO SUNČANO U petak stiže hladnoća, jutarnje temperature i do -11 °C

Pixabay

U Hrvatskoj će danas prevladavati djelomice ili pretežno sunčano. U prvom dijelu dana biti će više oblaka, osobito u gorskoj Hrvatskoj i na Jadranu, gdje mjestimice može pasti i malo kiše, javlja DHMZ.

Zapuhat će slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, u Slavoniji sjeverozapadni vjetar, a na Jadranu umjerena, prema večeri i jaka bura. Najviša temperatura u unutrašnjosti od 0 do 5, a na moru između 6 i 11 °C.

Meteoalarm je za četvrtak za područja Osijeka, Karlovca i Zagreba izdao žuta upozorenja zbog niskih jutarnjih temperatura, a za područje Rijeke zbog mjestimice olujnih udara bure.

U petak nas očekuje većino sunčano i hladno vrijeme. Ujutro je u unutrašnjosti mjestimice moguća kratkotrajna magla. Vjetar će biti slab, u gorju umjeren sjeveroistočni, a na Jadranu ujutro mjestimice jaka bura.

Jutarnja temperatura zraka od -11 do -6, na Jadranu između -1 i 3. Najviša dnevna od -3 do 2, namoru između 4 i 9 °C.

Gotovo cijela Hrvatska nalazi se pod upozorenjima Meteoalarma za petak; u ‘zelenom’ je jedino područje Dubrovnika. Za zagrebačku regiju izdano je narančasto upozorenje zbog iznimno niskih temperatura, koje mogu ići i ispod -10°C. Ostala područja su pod žutim upozorenjem zbog niskih temperatura, a za riječko područje izdano je i upozorenje zbog jake, na udare i olujne bure, posebno podne Velebita.

Komentiraj