Cher proslavila 74. rođendan

Američka pjevačica i glumica pobjegla je od kuće još kao tinejdžerica i upoznala Sonnyja Bona koji je tada radio kao asistent producentu Philu Spectoru. Pjevala je prateće vokale za Spectorove grupe Ronettes i Crystals. Prvi svoj singl snimila je 1964. “Ringo, I Love You” pod imenom Bonnie Jo Mason. Cher i Bono su potom počeli nastupati kao Caesar & Cleo, a potom kao Sonny and Cher. Nizali su hitove “Baby, Don’t Go” i “The Beat Goes On” šezdesetih godina prošlog stoljeća. Cher je već tada počela snimati solo, a nakon razvoda od Sonnyja postala je uspješna solo-pjevačica, ali i glumica. Za ulogu u drami”Silkwood” (1983) nominirana je za Oskara, a osvojila ga je za film “Moonstruck”.

No, vratimo se na početak. Radeći kao konobarica u jednom restoranu u Los Angelesu, Cher je upoznala svog prvog muža. Sonny Bono, jedanaest godina stariji od nje, pokušavao se u to vrijeme  probiti u glazbenoj industriji.

“Kunem se Bogom, u trenutku kada sam u restoranu ugledala Sonnyja, svi oko mene prestali su postojati. On je bio najopušteniji momak koga sam ikad upoznala. Poslije samo tjedan dana preselila sam se kod njega. Naša veza u početku je bila čisto platonska. Sonny mi je otvoreno rekao da mu nisam previše privlačna i stavio mi je do znanja da nije sa mnom samo zbog seksa. Ali, trebala mu je domaćica. Čistila sam i kuhala za njega, dok je on gradio muzičku karijeru. Ljubav je došla kasnije, a s njom i velika patnja.”

Komentiraj