Dalija Orešković: “Tipičan Plenković… Eutanazirao je institucije, činjenica je da pokušava eutanazirati medije”

Autor:

05.12.2023., Zagreb - U Saboru je odrzan okrugli stol  „Sto se dogadja sa zvizdacima u Hrvatskoj?“u organizaciji zastupnice Dalije Oreskovic.
 Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Patrik Macek/PIXSELL

Frane Barbarić zbog bespravne gradnje na Hvaru napustio je mjesto šefa Hrvatske elektroprivrede (HEP), a saborska zastupnica Dalija Orešković prokomentirala je reakciju predsjednika Vlade Andreja Plenkovića.

“Tipičan Andrej Plenković u svojoj maniri diktatora. Činjenica je da je Andrej Plenković eutanazirao institucije, činjenica je da pokušava eutanazirati medije, vidimo kakav odnos ima prema građanima, biračima i prosvjednicima. Andreju Plenkoviću odgovara samo ona slika koja se može vidjeti u pojedinim medijima koji Martinu Dalić proglašavaju gospodarstvenicom godine, a uspjehe Vlade Andreja Plenkovića i njega samog događajem godine”, kazala je Orešković.

“Način na koji se Plenković ponaša u aferi s plinom pokazuje da i on ima prste u svemu tome, to je razlog zašto se plinska afera treba skinuti s medijskih i javnih radara. Plenković želi postići da Frane Barbarić ne progovori”, dodala je.

Orešković je rekla da kada bi Hrvatska imala ažurna tijela kaznenog progona pa kada bi Barbarića pozvali na razgovor da bi se vrlo brzo predomislio na “istražnoj stolici” i možda rekao informacije o kojima ima saznanja.

“Problem je naših institucija koje je Andrej Plenković toliko oslabio da se s ovakvim pitanjima ne mogu i ne stignu baviti”, istaknula je zastupnica.

Komentirala je i nadolazeće parlamentarne izbore.

HDZ želi zadržati vlast pod svaku cijenu, a svjestan je da ima slab koalicijski potencijal. HDZ ima obavezu, naviku i povijest pokušaja izgradnje sebi novog trojanskog koalicijskog konja. Tko su trojanski konji na sljedećim parlamentarnim izborima prepuštam da birači zaključe sami”, rekla je Orešković za N1.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.