VIDEO Dalija Orešković u okršaju s HDZ-ovim Borićem: “Možete mi svi redom zapaliti svijeću”

Autor:

23.11.2023., Zagreb - Sabor 19. sjednicu nastavlja raspravom o Prijedlogu zakona o kibernetickoj sigurnosti.
 Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Patrik Macek/PIXSELL

Saborska zastupnica Dalija Orešković ušla je u četvrtak u raspravu s HDZ-ovim Josipom Borićem kojem je, među ostalim, poručila da HDZ-ovi zastupnici imaju sreće što je ušla u politiku.

“Kolegica Orešković se nadala. No krivo se nadala. Svaki put kada se nadala, krivo se nadala. Zašto? Jer je sve postavila na krive osnove. Imala je priliku u jednoj instituciji i napravila najveću grešku što je mogla – pojavila se u politici”, rekao je Borić.

Dalija Orešković odmah ga je upitala je li svjestan toga koliko je za HDZ dobro da je nakon Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa ušla u politiku. “Možete mi svi redom, koliku Vas tu ima, jednu svijeću – Bogu u zahvalu – zapaliti. Naime, zamislite da sam – umjesto u politiku – kojim slučajem došla u USKOK ili DORH. Navodno im fali djelatnika… Pa dođem tamo ujutro na posao i čitam redom tjednik Nacional pa vidim da je ministrica kulture dala 19 milijuna kuna bez natječaja i kriterija posao Geodetskom fakultetu, naravno – korupcijom. Onda čitam dalje pa dođem do ministrice Marije Vučković koji istražuje Europski ured zbog malverzacija s europskim fondovima u sustavu mjera osiguranja poljoprivrednika. Pa je pogodovala tvrtkama koje su donatori HDZ-a”, rekla je Orešković.

Kakva sreća da sam se odlučila za politiku!, dodala je.

Josip Borić uzvratio je Orešković kako je pročitao njezin intervju u nekom tjedniku gdje je rekla da “ako i ne dođe u Sabor, da će trčati za HDZ-ovcima”.

“To vam dovoljno govori o tome koliko percipirate vlastiti rad za javni prostor, javnu dužnost. Vi ste prvenstveno, kao predsjednica Povjerenstva najviše proganjali članove HDZ-a. Kad su Vam svi predmeti ‘popadali’ na Upravnim sudovima, svejedno ste se nadali. Onda ste došli tražiti podršku HDZ-a i, kada Vam ju nismo dali, trčali ste u Nedjeljom u 2 da smo lopovi. To je Vaš pogled na politiku”, rekao je Borić.

Rasprava ni tu nije stala. “S takvim guštom ću ponovno objaviti govore iz vremena kad sam bila predsjednica Povjerenstva u kojem hvalite podnesena izvješća, glasate za njih i podržavate taj rad jer je tada bio neovisan, objektivan i stručan jer je tada na vlasti bila SDP-ova koalicija”, navela je zastupnica Orešković.

 

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.