DALIĆ “Euforija vodi u krivom smjeru. Mi znamo svoj cilj i došli smo ga ostvariti”

HINA/ Tomislav PAVLEK

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić najavio je na konferenciji za novinare sutrašnju utakmicu protiv Grčke. Hrvatska je, podsjetimo u prvom susretu playoffa za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiji u četvrtak u Zagrebu slavila sa 4:1.

“Nema u nogometu euforije i nema tragedije. Euforija vodi u krivom smjeru. Mi znamo svoj cilj i došli smo ga ostvariti. Igrači su toga svjesni, to im je posao”, izjavio je Dalić još jednom poovivši da će u utakmicu ući kao da je rezultat 0:0.

Siguran je kako će biti manjih problema sa fizičkom spremom, ali i uvjeren kako će igrači biti sposobni uzvrat odraditi na visokom nivou. “Jako cijenim Grčku reprezentaciju. Izgubila je samo od Belgije u posljednje dvije godine u gostima. To je jaka momčad. Napravili smo dobru situaciju u Zagrebu i to je usmjerilo utakmicu”, naglasio je dodavši kako će Grci sutra pokušati napraviti sve da nam ‘zagorčaju život’.

“Mandžukić će danas biti u treningu i vidjet ćemo kakva je situacija. Ja želim da je igrač na 100 posto, a ne da ga moramo brzo mijenjati. Vjerujem da će sutra biti spreman i da će nam pomoći”, rekao je Dalić podsjetivši da se Grcima u momčad vraća Manolas.

Dalić je poručio kako nema potrebe puno mijenjati u odnosu na prvu utakmicu. “Mi nismo reprezentacija koja se treba braniti. Mi to ne znamo. Uvijek se može dogoditi neka nezgodna situacija. Mi nemamo profil igrača koji se brane. Mi smo ovdje došli pobijediti i plasirati se na Svjetsko prvenstvo. Bit ćemo prisiljeni da se branimo u nekim situacijama, ali to nije naš cilj. Ovo je utakmica kao ona u Ukrajini – odlučujuća”, objasnio je Dalić.

Na kraju je dodao da je sve što smo vidjeli u Ukrajini i Zagrebu zasluga igrača, a on je samo ‘malo posložio stvari’.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner