CROBAROMETAR HDZ stabilan, SDP gubi potporu

HDZ je sačuvao stabilnu potporu birača, dok su sve ostale stranke bez većeg rasta ili pada potpore, pokazali su rezultati Crobarometra, redovitog istraživanja agencije IPSOS koje ekskluzivno objavljuje Dnevnik Nove TV.

Istraživanje ne obuhvaća događaje vezane za odustajanje od mirovinske reforme i prihvaćanje svih zahtjeva sindikalista.

Potpora HDZ-u stabilna je već drugi mjesec zaredom, a iznosi 27,1 posto. SDP je trenutno na 20,3 posto potpore, a ona je manja već treći mjesec zaredom.

Treća je Lista Mislava Kolakušića koja može računati na 6,1 posto, dok je unutar izbornog praga i MOST s 5,7 posto potpore.

Na peto mjestu našla se Stranka rada i solidarnosti Milana Bandića, koja uživa potporu od 4,2 posto, a slijedi ju Živi zid s 4 posto.

HSS je na 2,6 posto, kao i HSU, dok je IDS na 2,3 posto. Novoosnovana stranka Ivana Pernara je na 2 posto, kao i stranka PAMETNO.

Hadezeov manjinski partner HNS je na 1,6 posto potpore. Neovisni za Hrvatsku imaju potporu od 1,5 posto, a stranka Promijenimo Hrvatsku rujan je završila s potporom od 1,3 posto. Zelena lista osvaja 1,3 posto potpore. START je na 1,2 posto, a Abeceda demokracijena 1,1 posto. Stranke koje bilježe manje od 1 posto potpore birača zajedno osvajaju 3,8 posto. Zanimljivo, tamo su HSLS s 0,5 posto, HDSSB s 0,5 posto, Demokrati s 0,2 posto i GLAS s 0,1 posto.

Neodlučnih birača je 7,3 posto.
*Istraživanje je provela agencija IPSOS između 1. i 20. u mjesecu na 978 punoljetnih građana iz cijele Hrvatske metodom osobnog anketiranja. Maksimalna pogreška uzorka iznosi +/-3,3%, a za rejtinge stranaka +/-3,6%.

Komentiraj