Igor Kralj/PIXSELL

ĆORLUKA OTPAO ZA RUSIJU Čačić: U Francusku vodim igrače koji će igrati u svojim klubovima

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić u srijedu je najavio prijateljsku utakmicu protiv Rusije u sklopu priprema za Europsko prvenstvo. Hrvatski su reprezentativci u Zagrebu odradili prva dva treninga uoči odlaska u Rusiju. Gostovanje u Rusiji propusti će branič moskovskog Lokomotiva Vedran Ćorluka zbog ozljede desno aduktora.

Manjih problema imali su i Vrsaljko, Kalinić i Perišić, ali Čačić vjeruje kako će s njima biti sve u redu. “Našim se igračima nakupilo i umora zbog stalnog natjecateljskog ritma, a ovakve prijateljske utakmice ponekad i služe da se pruži prilika igračima koji su odmorniji te vidimo koliko se na njih može računati u reprezentaciji, odnosno na Europskom prvenstvu”, rekao je Čačić.

Mateo Kovačić priključit će se U21 reprezentaciji za susret sa Španjolskom u Rijeci, a hrvatski izbornik kaže kako se iz mlade reprezentacije već nameću neki igrači za A reprezentaciju, poput Marija Pašalića i Alena Halilovića.

Čačić je otkrio kako će na Europsko prvenstvo koje se održava sljedeće godine u Francuskoj voditi one igrače koji igraju u svojim klubovima. “U Francusku ne mislim voditi one koji su zaslužni za plasman, nego one koji tamo mogu kvalitetno odigrati. Svi koji na proljeće neće imati dovoljan prostor u svojim klubovima teško će moći ići na Europsko prvenstvo”, najavio je.

Komentiraj