Cijene hrane na zagrebačkim i slavonskim tržnicama znatno se razlikuju. Evo usporedbe

Autor:

03.02.2024.,Sibenik-Ponuda na sibenskoj trznici. Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Ilustracija: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Na tržnici u Našicama skoro svo voće i povrće znatno je jeftinije od onog na zagrebačkom području. 

Kilogram krumpira koji na zagrebačkim tržnicama stoji između 1,50 i 2 eura, u Našicama je jedan euro. Mrkva se u Zagrebu prodaje po cijeni od tri eura po kilogramu, dok se na našičkoj tržnici može naći po dva eura. Cvjetača je jeftinija čak euro i pol – u Zagrebu treba izdvojiti pet eura za kilogram, dok se u Našicama prodaje po cijeni od 3,50 eura.

Kilogram češnjaka također je jeftiniji za euro – osam eura u odnosu na devet, koliko stoji u Zagrebu. Cijena jabuka na našičkoj tržnici je 1,20 eura, dok se na zagrebačkima kreće između 1,80 i dva eura.

Jeftiniji su i paprika (pet eura kilogram), rajčica i krastavci (po četiri eura), poriluk (tri eura) kao i vezica mladog luka (jedan euro). Kilogram domaćih, slavonskih kobasica stoji između 10 i 12 eura, a u Zagrebu je oko dva eura više, navodi N1.

U zagrebačkim kafićima obični espresso nije jeftiniji od jednog i pol eura, a za kavu s mlijekom treba izdvojiti najmanje dva eura.
U većini našičkih kafića espresso je 1,20 ili 1,30 eura, a velika kava s mlijekom 1,40 ili 1,50 eura.

I cijene fast-fooda su znatno niže nego u Zagrebu. Veliki ćevapi mogu se pronaći već po cijeni od sedam eura, a pizze stoje između šest i pol i osam eura. U zagrebačkim pizzerijama najniža cijena je nekih osam eura.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.