Cher tuži udovicu Sonnya Bona zbog povrede autorskih prava

Cher je podnijela tužbu protiv udovice Sonnyja Bona, tvrdeći da joj uskraćuje autorske naknade ostvarene na hitovima koje su zajedno ostvarili Sonny & Cher.

Cher je podnijela tužbu na saveznom sudu u Los Angelesu protiv Sonnyjeve četvrte supruge Mary Bono, ujedno i bivše republikanske članice kongresa, tvrdeći da protuzakonito uskraćuje naknade za autorska djela dobivenih od hitova Sonny & Cher poput ‘I Got You Babe’ i ‘The Beat Goes On’.

Cher u tužbi tvrdi da su se ona i njezin drugi suprug Sonny Bono dogovorili o podjeli prihoda od zajedničkih pjesama nakon što su se razveli 1975. godine. Njezin pravni tim tvrdi da je Sonnyjeva četvrta supruga Mary ‘poništila’ vlasništvo nad njezinim pravima i autorskim honorarima. Za odštetu traži najmanje milijun dolara.

Cher se udala za Sonnyja 1964. godine, a slavu su stekli sredinom 1960-ih kao izvođački dvojac Sonny & Cher, s glazbenim hitovima i popularnim TV emisijama ‘The Sonny & Cher Comedy Hour’ i ‘The Sonny & Cher Show’.

Nakon profesionalnog razlaza 1977. godine, svaki je nastavio samostalnu karijeru. Cher kao pjevačica i glumica, a Sonny Bono kao političar. On je poginuo 1998. godine u nesreći na skijanju u vrjeme dok je obnašao mandat republičkog kongresmena i bio u braku s Mary Bono.

Za sada ni Cher ni Mary Bono nisu javno komentirale tužbu.

 

Komentiraj