Četiri policajca koji su osiguravali Kolonu sjećanja pozitivni na koronavirus

Četiri pripadnika Uprave za posebne poslove sigurnosti koji su boravili u Vukovaru 18. studenog zbog osiguranja Kolone sjećanja, po povratku iz Vukovara bili su pozitivni na koronavirus, piše u petak Jutarnji list pozivajući se na izvore bliske MUP-u.

Riječ je o djelatnicima koji su bili upućeni na tu zadaću, a u Vukovar su išli kombijem. Unatoč tome što su na toj zadaći bili poduzeli sve epidemiološke mjere, ustanovilo se da su po povratku imali simptome i sva četvorica koja su išla istim kombijem bila su pozitivna na virus.

Ipak, ne zna se jesu li se koronavirusom zarazili tijekom boravka na službenoj zadaći u Vukovaru ili su bili zaraženi i prije, a tek po povratku razvili simptome. Nakon što se pozitivnog testa, djelatnici se nalaze na bolovanju.

Djelatnici Uprave za posebne poslove sigurnosti čuvaju štićene osobe. U Koloni sjećanja bili su premijer Andrej Plenković i predsjednik Sabora Gordan Jandroković.

Iako su iz Stožera civilne zaštite poručili da u Koloni sjećanja, zbog epidemioloških mjera, može biti do 500 osoba, u Vukovatru je 18. studenog bilo, prema procjenama, između pet i deset tisuća ljudi.

Komentiraj