Četiri dana nakon teškog nokauta preminuo američki boksač Patrck Day

Američki profesionani boksač Patrck Day (27) preminuo je četiri dana nakon što je, u brbi protiv Charlesa Conwella, pretrpio težak nokaut.

Meč je nakon nokauta prekinut, a Day je prilikom pada snažno udario glavom o pod. Prevezen je u najbližu bolnicu i hitno je operiran. Četiri je dana bio u kritičnom stanju, a u srijedu je preminuo.

Charles Conwell napisao je pismo Patricku Dayu dok se ovaj u bolnici borio za život. U tom je pismu, između ostalog, napisao kako se moli za njega. “Nikada mi nije bila namjera da se ovo dogodi. Samo sam želio pobijediti. Da mogu vratiti vrijeme unazad, to bih i napravio. Nitko ne zaslužuje da mu se ovo dogodi. Borbu vraćam unazad u glavi i razmišljam što bi bilo da ti se ovo nikada nije dogodilo, kao i zašto ti se ovo dogodilo. Ne mogu prestati razmišljati o tome. Molio sam se za tebe toliko puta, toliko puta sam plakao jer nisam ni mogao zamisliti kako bi se moja obitelj i prijatelji osjećali”, stajalo je u pismu.

Patrick Day je bivši “Golden Gloves” prvak i boksač koji je bio američka zamjena na Olimpijskim igrama 2012. godine. Do meča s Conwellom imao je skor 17-4-1 u profesionalnoj karijeri.

Komentiraj