facebook.com

Centar za zdravlje mladih Grada Zagreba i dalje otvoren za djecu i roditelje

U sklopu nedavno održanog Dana otvorenih vrata Centra za zdravlje mladih Grada Zagreba predstavljeni su programi i projekti Grada Zagreba i Gradskog ureda za zdravstvo: Nije cool biti bully – prevencija vršnjačkog nasilja, Pogled u sebe, Osjećam i Spolnozdravljemladih.hr.

“Dan otvorenih vrata organiziran je kako bismo bolje upoznali stručne suradnike škola s radom Centra i mogućnostima suradnje po pitanju unapređenja zdravlja učenika s ciljem da oni dalje  informiraju roditelje i učenike svojih škola. Želja nam je informirati što veći broj djece i roditelja kako u Centar mogu doći bez uputnice, potpuno besplatno te iskoristiti sve usluge koje im mogu pomoći u što zdravijem i bezbrižnijem odrastanju“, rekla je Ivana Portolan Pajić, dr. med., zamjenica pročelnika Gradskog ureda za zdravstvo.

Suradnjom Grada Zagreba i Doma zdravlja Zagreb – Istok osnovan je Centar za zdravlje mladih Grada Zagreba koji je započeo s radom 2017. godine. Misija Centra jest povećati dostupnost zdravstvenih sadržaja vezanih za poboljšanje spolno odgovornog ponašanja, zaštitu reproduktivnog zdravlja, zaštitu mentalnog zdravlja te promociju zdravih stilova života mladih. Usluge se pružaju po princip “drop in centra“ bez uputnica i besplatno za korisnike. Centar ima savjetovalište za mentalno zdravlje i prevenciju ovisnosti, savjetovalište školske medicine, nutricionističko savjetovalište, savjetovalište o zdravstveno usmjerenoj tjelesnoj aktivnosti za mlade i savjetovalište za probleme učenja i prilagodbe.

Komentiraj