Čelnik Huaweija svojoj obitelji kupuje iPhone mobitele

Osnivač i čelnik Huaweija Ren Zhengfei priznao je kako je veliki obožavatelj jednog od najvećeg rivala svoje kompanije, piše Independent. Zhengfei je kazao kako je članovima svoje obitelji kupio iPhone mobitele prilikom boravka u inozemstvu.

“iPhone ima dobar ekosistem i kada je moja obitelj u inozemstvu, još uvijek im kupujem iPhone uređaje. Ljubav prema Huaweiju ne mora značiti i ljubav prema Huaweijevim mobitelima”, kazao je državnim medijima.

Čelnik Huaweija odgovarao je na pozive iz Kine da bojkotiraju američke proizvode, kao odgovor na američki bojkot.

Iz Huaweija su jučer medijima poslali Zhengfeijeve izjave povodom američkih gospodarskih i političkih restrikcija toj kompaniji. Europski korisnici zabrinuti su da Huaweijevi mobiteli više neće moći koristiti buduće Android sustave.

“Google je dobra kompanija, vrlo odgovorna kompanija. I oni pokušavaju uvjeriti američku vladu da riješi ovaj problem. Upravo raspravljamo o održivim rješenjima, naši stručnjaci još uvijek rade na tome. Danas vam ne mogu dati detaljan odgovor na to pitanje”, rekao je Zhengfei i najavio posljedice. “Bit će nekih posljedica. Google je sjajna kompanija i obje strane rade na rješenjima”, kazao je Zhengfei.

SAD je Huaweiju izdao privremenu licencu, a Zhengfei kaže kako su se oni pripremili. “Za nas je najvažnije dobro obaviti svoj posao. Ono što će SAD napraviti je izvan naše kontrole. Iskoristio bih ovu priliku da zahvalim američkim kompanijama s kojima surađujemo”, poručio je.

Komentiraj