20.09.2013., Rovinj - Weekend Media Festival 2013. Panel diskusija "Politicki dos & dont". Cedomir Jovanovic. Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

Danas je u emisiji ‘Nedjeljom u 2’ na HRT-u gostovao srpski političar i predsjednik Liberalno demokratske partije, Čedomir Jovanović. Komentirao je situaciju u Jasenovcu rekavši kako je ne opravdava jer je njagova obitelj završila ondje.

“Cijeli svijet priča o tome, ja to ne toleriram, ta ploča je grijeh prema Hrvatskoj, ne samo prema mojoj majci i mojoj obitelji. Ta ekstremna desnica je problem u svijetu, to je patologija novog svijeta koja traži novu paradigmu,” rekao je.

Stanković ga je na to upitao je li problem i u Srbiji, gdje je većina političkog spektra desnica.

“Naravno da jest. Nije to desnica koja se oslanja na konzervatizam, kao što to radi Merkel. Kad oni žele doći do izričaja, ljeviji su od bilo kojeg sindikata”, odgovorio je Jovanović.

Također, dodao je kako ga zaprepašćuje činjenica da je jedna impresivna zemlja kao što je Amerika, sebe svela na dvije dosta jadne dinastije, na taj način osuđujući društo da bira između histerične Hillary Clinton, koja se kadnidira jer mora, i Trumpa koji je takav kakav je. Nadodao je da je Amerika samu sebe potrošila, a da je Trump gtoteskna pojava te tragična posljedica svega što se dosad događalo.

Komentiraj