Cary Grant ženio se četiri puta prije nego je našao ‘pravu’ s kojom je ostao

Cary Grant, legenda zlatnih holivudskih dana, ženio se pet puta te je glasio za velikog zavodnika, a navodno je bio i homoseksualac. No krenimo redom.

Godine 1934. započinje vezu s Virginijom Cherrill, koja mu je postala i prva supruga, ali u braku su bili samo deset meseci. “Bila sam zaljubljena u Caryja, no on je bio zaljubljen u sebe i nisam imala šanse”, rekla je glumica nakon razvoda.
Drugi put je u bračnu luku uplovio s Barbarom Hutton, koja se kasnije požalila kako Cary nije ni malo zabavan u privatnom životu kao što je to na filmu. Ni njihov brak nije potrajao dugo, a glasine o Grantu počele su da sve više kruže Hollywoodom. Kolege ga nisu voljele zbog naglog temperamenta te zbog toga što bi se uvijek previše napio te bi bio neprijatan. Mnogi su smatrali i da je škrt.
Njegov treći brak s Betsy Drake bio je osuđen na propast od samih početaka zbog jednog putovanja. Na samome početku braka otišao je snimiti film u Španjolsku, a partnerica mu je bila Sophija Loren. Zaljubio se u nju na prvi pogled. Čak ju je i zaprosio, ali ona je bila ludo zaljubljena u talijanskog producenta Carla Pontija. Grant je bio bijesan jer ga nikada nitko do tada nije odbio.
Četvrti je put pred oltar stao s glumicom Dyanom Cannon, a kleknuo je kada ju je vidio u jednom TV showu. Zajedno su dobili kćer Jennifer koju je Cary obožavao, ali svojoj četvrtoj supruzi nije bio dobar muž.
Posljednja Grantova supruga bila je Barbara Haris koja je od njega bila mlađa 33 godine. “Bio je jako sramežljiv i u dubini duše mislio je da neću ostati s njim”, rekla je Barbara. Cary je smatrao da su žene po prirodi mudrije i emocionalno zrelije od muškaraca. Iako se bojao da je ne izgubi, Barbara je s Grantom bila u braku sve do njegove smrti.

Cary Grant je preminuo 29. studenog 1986. u 83. godini života, a nekoliko dana prije smrti izjavio je kako žali što je uopće imao glumačku karijeru te je poželio da je bio bolji čovjek, otac i suprug.

Komentiraj