Bivši hrvatski izbornik Ante Čačić u četvrtak je izjavio je u četvrtak za Sportske novosti kako je slavio pobjedu ‘Vatrenih’ u Kijevu. “Pokazali smo veliku odlučnost i zajedništvo. Imali smo to i prije, ali nažalost nismo imali sreće kao na utakmici u Turskoj. I na nekim drugim utakmicama smo mogli bolje proći, no Hrvatskoj je očito suđeno da na velika natjecanja ide težim putem”, rekao je Čačić.

Komentirao je i novog izbornika Zlatka Dalića, koji je napravio nekoliko promjena u ekipi. “Ja sam odabrao te igrače, a Dalić je s njima bio samo dva, tri dana. Na najbolji način ih je uklopio i ja mu od srca čestitam”, poručio je Čačić. Naglasio je i kako mu je žao što s reprezentacijom neće otići u Rusiju. “Moram naglasiti da sam posebno sretan zbog igrača jer je ova reprezentacija primjer zajedništva. Držali smo se dvije godine, pokušalo nas se destabilizirati na razne načine, ali igrači su sve izdržali”, istaknuo je.

Zaključio je kako je ključan čovjek u kontroli igre protiv Ukrajine bio Milan Badelj, za kojeg kaže da im je jako nedostajao protiv Finske.

Komentiraj