Butković potvrdio da epidemija koronavirusa zasad ne utječe na izgradnju Pelješkog mosta

Ministar prometa Oleg Butković za Dnevnik Nove TV je komentirao radove na Pelješkom mostu i utječe li na njih epidemija koronavirusa.

”Mi zasad od strane izvođača nemamo nikakvo traženje za prolongaciju roka. Sve ide svojim tijekom. Postoje informacije da je u tvornici u kojoj se proizvode čelične konstrukcije za Pelješki most obustavljena proizvodnja, ali zasad nema nikakve prolongacije”, otkrio je Butković.

Butković je komentirao i rekonstrukciju i dogradnja željezničke pruge Križevci-Koprivnica-mađarska granica, potvrdivši da je riječ o projektu vrijednom 3 milijarde kuna.

”Po vrijednosti je to ugovor koji će biti veći nego što je vrijednost Pelješkog mosta. Radi se o pruzi na mediteranskom koridoru, izgradnja kolosijeka i rekonstrukcija postojećeg, oko 43 kilometra nove pruge”, kazoa je ministar prometa, dodavši da se uskoro potpisuje ugovor o gradnji s turskom tvrtkom Cengiz.

”Očekujemo da će, kao i u drugim velikim infrastrukturnim projektima u Hrvatskoj, i puno naših tvrtki biti uključeno”, izjavio je Butković, koji je otkrio da se sljedećeg tjedna potpisuje ugovor za obnovu pruge Savski Marof-Zagreb u vrijednosti od 350 milijuna kuna.

”Idemo i u nabavu novih vlakova, projekt vrijedan više od milijardu kuna. I raspisuje se natječaj za prvu fazu nizinske pruge Hrvatski Leskovac-Karlovac, projekt vrijedan 2,8 milijuna kuna. Sada otprilike ulažemo 1,5 milijardu eura u željezničku strukturu, a do 2030. očekujemo da će taj iznos biti 3,5 milijarde”, zaključio je ministar.

Komentiraj