Marko Jurinec/PIXSELL

BURIĆ ODGOVORIO MAGLICI “Pokazati se treba na terenu, a ne kroz novine”

Trener Hajduka Damir Burić najavio je u petak utakmicu 17. kola Prve HNL, u kojoj u Split dolazi Inter. Burić je istaknuo kako će biti spremni za utakmicu, a posebno je istaknuo kako je ‘lijepo bilo napokon dočekati reprezentativce’.

“Treba čestitati Kaliniću na utakmici za reprezentaciju, Miloviću na debiju, a Vlašić i Tudor su dobro odigrali za mladu reprezentaciju”, hvali svoje nogometaše Burić. Kod Hajduka i dalje će nedostajati Franck Ohandza i Julian Velazwuez zbog ozljeda, a trojac Nižić-Bašić-Pejić tek su u početnoj fazi rehabilitacije.

Hajduk je u posljednja dva kola doživio dva poraza, prvo od Rijeke, a potom i od Osijeka. “Vidjeli smo koje smo greške radili, nadam se da ćemo biti bolji, konkretniji, da ćemo nešto naučiti”, objasnio je Burić dodajući kako je dobar znak što su igrači samokritični.

Istaknuo je kako je cilj protiv Intera izvući ‘maksimalan broj bodova’, a nahvalio je napadača Intera Nestorovskog koji je najbolji strijelac lige sa 11 pogodaka. “Imaju igrače koji mogu kvalitetno izaći naprijed, dobru momčad i dobrog trenera”, poručuje Burić.

Zbog ozljede Ohandze, jedini pravi napadač u svlačionici Hajduka je Anton Maglica, koji se prije nekoliko dana u medijima požalio na sve manju minutažu u Hajduku. Maglica utakmice obično dočeka na klupi, dok je mjesto napadača u momčadi preuzeo Nikola Vlašić. Burić poručuje kako je na Maglici da svoje sprovodi na terenu, a ne kroz novine.

Opisao je pritom nekoliko situacija u Osijeku, kada je Milović tri puta spustio loptu u šesnaesterac, na koju nitko nije išao. “Igrač mora živjeti za to, razmišljati o situacijama na travnjaku i truditi se da pokaže najbolje što ima. Pokazat se treba na terenu, teren je istina, a ne priča po novinama”, zaključio je Burić.

Komentiraj