Britanski soj koronavirusa potvrđen kod dvojice nogometaša Hajduka

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti ‘Fran Mihaljević’ Alemka Markotić u petak je na konferenciji za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite iznijela nove podatke o britanskom soju koronavirusa u Hrvatskoj.

“Nemamo još dovoljno podataka. Spomenula sam opservacije u Europi, ni oni nemaju pouzdane podatke. Procjena je da taj soj u Europi preuzima primat”, rekla je Markotić i otkrila da je britanski soj koronavirusa dokazan kod dvojice nogometaša Hajduka, te kod više uzoraka u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Trener Hajduka Paolo Tramezzani na konferenciji za novinare priznao je da situacija s koronavirusom u splitskom klubu predstavlja ozbiljan problem. “Još uvijek ima igrača koji nisu spremni i koji su pozitivni, ali većina se dobro oporavila i uspjela je trenirati i raditi s momčadi u proteklom razdoblju”, kazao je.

Podsjetimo, do zaraze u redovima Hajduka došlo je za vrijeme puta u Osijek i Rijeku te je od 33 člana delegacije zaraza bila potvrđena kod njih 20.

Hajduk je, upravo zbog koronavirusa, bio je dvotjednoj pauzi. Odgođene su utakmice protiv Slaven Belupa i Dinama. Ovog se vikenda vraćaju na travnjake, a u prvenstvu će odmjeriti snage s Rijekom. “Rijeka je jaka momčad bez obzira na situaciju u kojoj se nalazi. Prošli put smo ih jedva pobijedili, golom u zadnjim sekundama. To će biti derbi u kojem će odlučivati nijanse. Slažem se da će biti nabrijani na nas. Tu utakmicu će igrati kao da im život ovisi o njoj”, kazao je Tramezzani.

Još uvijek nije otkrio hoće li novi igrači ‘Bilih’ Marko Livaja, Aleksandar Kačkaniklić i Marco Fossati nastupiti protiv Rijeke.

Komentiraj