Brian Jones, multiinstrumentalist Rolling Stonesa, bio je glazbeni genij

Imao je šestero djece s raznim ženama. Brak mu je bio zastrašujuć pojam, a glazba utočište. Bio je najtalentiraniji od Stonesa, no sve je uništio konzumiranjem droga.

O njemu je prvi basist The Rolling Stonesa, Bill Wymann, rekao: “Brian je bio glazbena i stilska osnova Stonesa. Za sve što su postigli zaslužan je većinom on, njegova genijalnost i muzikalnost. On je formirao bend, birao članove, birao što ćemo svirati, dao ime bendu i organizirao nam gaže. Bio je najvažniji član Stonesa, inteligentan i duhovit, uvažavan od drugih glazbenika i sve je to upropastio i odbacio zbog droge.”

O razlazu sa Stonesima Keith Richards je u svojoj autobiografiji napisao. “Mick, Watts i ja našli smo se kod Briana doma i pričali o situaciji u kojoj se nalazi. Rekao nam je da jednostavno nije u stanju ići s nama na turneju, a mi smo pristali na njegov prijedlog da obožavateljima kažemo da je sam otišao te da se može vratiti kad god hoće.”

Mjesec dana nakon toga, 3. srpnja 1969. Šveđanka Anna Wohlin je Jonesa pronašla mrtvog na dnu bazena u dvorištu. Imao je 27 godina. Prvi je od brojnih zvijezda koje su preminule u dobi od 27 godina i time ušli u ‘Klub 27’. Jimi Hendrix, Janis Joplin, Jim Morrison i Amy Winehouse umrli su u istoj dobi.

Komentiraj