Unsplash/Allie

Brazilska kompanija osigurala bežičnu telekomunikacijsku potporu za siromašnu četvrt

Brazilska kompanija je osigurala bežičnu potporu za mobilne telefone i internet u siromašnoj četvrti grada São Paulo. U toj velikoj četvrti živi više desetaka tisuća ljudi, mnogi su u ovaj dio grada došli iz drugih dijelova zemlje u potrazi za boljim poslom i drugačijim životnim uvjetima.

Posebno kreirana usluga je prvenstveno namijenjena za razgovore, no ima i mogućnost bežičnog spajanja na internet. Tvrtka je dobila službenu dozvolu i koristi antene kako bi stanovnicima osigurala mogućnost komunikacije s prijateljima i obitelji.

Poduzeće se prilagodilo zahtjevima ljudi i nudi pakete s više minuta razgovora. Odobrenje je došlo i od strane većih i poznatih pružatelja telekomunikacijskih usluga.

Sve to je utjecalo na niže cijene razgovora i ostale mogućnosti bežične mreže, koja koristi elemente sustava wireless distribution system (WDS). Bežični sustav funkcionira uz antene, uređaje i druge pristupne točke.

Pristup telekomunikacijama i internetu je u današnje vrijeme vrlo važan. Mnoge državne vlade i lokalne vlasti rade na daljnjem uvođenju i usavršavanju ovakvih sustava. To je prvi korak prema digitalizaciji lokalnih zajednica.

Komentiraj