BOŽINOVIĆ: “Proračun je kvalitetan, HDZ i HNS razgovaraju”

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izjavio je u srijedu da je proračun završen, te će biti na današnjem užem kabinetu Vlade. Božinović je dodao da je proračun kvalitetan i naglasio da se ističu dvije stavke – porast plaća i mirovina.

Ministar je nakon konferencije “Požari u Hrvatskoj: obrana i prevencija 2020.” rekao da je Vlada u posljednjih nekoliko godina stabilizirala državne financije, uspjela ostvariti plus u proračunu, a uz sve to riješiti neke teške zaostale probleme iz razdoblja tranzicije.

“Unatoč takvim izdacima Vlada je uspjela osigurati i povećanje minimalnih plaća, mirovina, plaća u javnom i državnom sektoru, koje je s ovom posljednjom najavom povećanja od 6,12 posto prešlo 18 posto. Ako tome pridodamo poreznu osnovicu, praktički govorimo, nakon 20 godina, o prvoj Vladi koja ne samo da podiže plaće nego ih podiže značajno”, istaknuo je.

Vlada, dodao je, radi ozbiljan posao iza kojeg stoje konkretni i mjerljivi rezultati i ne bavi se parolama niti PR-om.

“Ovo je Vlada koja je stvarno bila otvorena za dijalog i s koalicijskim i sa socijalnim partnerima. Uvijek smo spremni za ono što je važno za političku stranku i opciju. To znači da bude spremna donositi najbolja rješenja kada su u pitanju gospodarski razvoj i stabilnost države, ali i politički izazovi”, zaključio je.

Komentiraj