Anto Magzan/PIXSELL

BOŠNJAKOVIĆ ‘Nije dobro da je spis nestao’, OSTOJIĆ ‘Nestanak budi sumnju’

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković za RTL je komentirao aferu Milijana Brkića koju je otkrio Nacional.

“Ja s Milijanom jako dobro komuniciram, ovih dana nije bilo prilike, ali nismo stavili nekakav naglasak na to, ima puno drugih stvari koje su na hijerarhiji važnije. Neka institucije naprave svoje”, izjavio je ministar.

“Nažalost, to je moguće i to se zna događati. Tad se pokreće postupak rekonstrukcije spisa. To ne zvuči dobro i nije dobro, to ukazuje ili na nekakvu odgovornost ili nekakvu nesavjesnost. To će državno odvjetništvo unutar svojih procesa utvrditi kako je došlo do toga, provest će rekonstrukciju i u okviru toga će se vidjeti tko je odgovoran”, komentirao je ministar nestali spis.

“Ne zvuči dobro, pogotovo tako važan spis, ali sačekajmo da vidimo gdje je to završilo, sad je to stvar procesa. Ono što je jako bitno, a što je također državni odvjetnik danas rekao, oni ljudi koji su zapravo navedeni kao nekakvi svjedoci su ispitani 2011. godine pred Županijskim sudom”, smatra, dodajući da se tek treba otkriti “tko je kriv”.

“To ćemo tek vidjeti. Oni koji su postupali sa spisom, ali kao što smo danas čuli od državnog odvjetnika, određeni koraci su poduzeti, svi oni koji su trebali postupiti po spisu, priložit će dokumente i nakon toga će se rekonstrukcija kompletirati”, zaključio je.

Bivši ministar policije Ranko Ostojić u Newsroomu N1 televizije komentirao je današnju sjednicu Odobra za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost na kojoj se raspravljalo o Brkićevoj ulozi u aferi curenja informacija iz policije.

“Napokon imamo respekt prema saborskom Odboru. S druge strane je iskazivanje interesa da se slučaj raščisti do kraja. Svi koji su nadležni, kad završe sa svojim postupcima, će nas obavijestiti i mi ćemo ponovno imati sjednicu i obavijestiti javnost”, rekao je Ostojić.

“Fokusirani smo na dio koji se odnosi na policiju, za DORH mi nismo nadležni, ali dobro je da se i državni odvjetnik odazvao”, izjavio je Ostojić.

“To potvrđuje ono što je policija rekla, da su DORH-u dostavili podatak, da su tražili od istražnog suca i da je on ispitao svjedoke. Ne mogu se složiti s ocjenom oko zataškavanja. Sama činjenica da nema spisa budi sumnju…”, smatra, a na pitanje koliko je moguće rekonstruirati takav tip dokumenta, smatra da je moguće.

“Ne mogu spekulirati je li to netko namjerno napravio ili nije. Zaista je loše da takvo nešto nestane. Tko zna je li još nešto drugo nestalo… Složili su se da je to jedna od činjenica zbog kojih slijedi postupak u DORH-u. Spis se može rekonstruirati. Postoje svi papiri koji bi mogli biti elementi spisa”, rekao je Ostojić koji se složio s tvrdnjom državnog odvjetništva o tome da nije normalno da je takav spis nestao.

 

Komentiraj